[ LOVELORD @ 09.12.2015. 22:55 ] @
Pozdrav,

trazio sam neko uputstvo ovde ali nisam nasao, pa da pitam posto nisam nikakakv strucnjak za mreze. A bitno mi je jer je na lokaciji sa koje bi da saljem signal NAS i server, pa ako to bude islo preko adsla, koji imam na lokaciji to bi bilo mucenje.

hteo bih da prensem sa jedne lokacije internet i ako je moguce telefonsku liniju vazdusnim putem. Razdaljina je nego oko 900-1000 metara vazdusnim putem. Postoji fizicka vidljivost izmedju krova zgrade na koju bi postavio antenu, i krova odakle bi odasiljao signal. Razdaljina je merena preko google earth oko 900 metara, nesto manja, ali postoji visinska razlika od nekih 30-40m. Takodje zgrada se vidi izmedju drugih objekata, postoji direktna vidljivost, ali onako kako je u gradskim uslovima.

Sta mi je potrebno od opreme da bi ovo mogao da postignem? Da li su potrebne neke specijalne antene. Znam da postoje antene za prijem signala koje su jace, ali ne znam kako to ide sa opremom koja odasilje.

Unapred hvala za odgovore.
[ alekksandar @ 10.12.2015. 05:30 ] @
http://www.elitesecurity.org/t...zavanje-dva-objekta-razdaljina imas sve ovde a za telefonsku liniju moraces da podignes neki voip server