[ Nabukodonosor @ 02.01.2016. 13:08 ] @
| Pozdrav svima. Imam problem sa jednim HDMI-om na TV-u. Imam samo dva komada, pa na jedan mi je povezan izlaz iz graficke racunara, preko njega pustam filmove, a na drugi mi je preko HDMI switcha iliti splittera povezana xbox360 konzola, IPTV i Dreambox satelitski risiver. Ovaj drugi se nesto rasklimao i prekida, izgubi se slika i zvuk na nekoliko sekundi i vrati se. Skinuo sam tu plocu gde se nalazi HDMI ulazi i odneo drugaru koji se bavi elektronikom, i on mi je ponovo prelemio taj ulaz i on se vise ne mrda i ne prekida. ALI....sada vise satelitski risiver nema ton....probao sam sve moguce kombinacije u HDMI switchu, ali samo on nema ton...probao sam i bez switcha, direktno u HDMI ulaz, ali isto nema to. Ubacim risiver u drugi HDMI ulaz, ima ton, znaci nije do risivera, sto mi je palo napamet u jednom trenutku. OK, rekoh prebacicu ceo switch u drugu HDMI ulaz, a racunar cu da prebacim na ovaj koji nema ton, jer mi sa racunara ionako treba samo slika, ne i ton, jer mi ton ide preko pojacala na zvucnike, ali kada ubacim racunar u taj HDMI ulaz, nemam sliku!! :D Ubitacna kombinacija! :D Znaci da sumiram, taj HDMI ulaz ne daje zvuk sa satelitskog risivera, i sliku sa racunara. Sta moze da bude problem? Jel ima neko ideju? |
[ gilopile @ 02.01.2016. 13:18 ] @
Da li je to sve radilo kako treba pre nego je frend prelemljivao i da li si u medjuvremenu menjao HDMI kablove ili su isti na kojima je i radilo pre?
Sto se racunara tice, pokusaj da prvo povezes, odaberes source na TV ( recimo HDMI 2) i tek onda startujes racunar. Mada verujem da si vec to sve probao...
[ Nabukodonosor @ 02.01.2016. 13:43 ] @
Probao sam odmah drugi kabl jer sam pomislio na to ali isto je. Ali sa istim tim kablom radi na drugom ulazu ton. A radilo je pre nego sto sam odneo kod njega. Samo sam otkacio tv, otvorio, skinuo plocu, zalemili, vratio plocu, vratio tv i prikacio gde je sve bilo.
Sto se drugog dela tvoje poruke tice, nisam probao, ali mislim da nema svrhe, jer cim ubacim racunar u drugi port odmah se cuje zvuk na zvucnicima sa racunara, kao kad prepozna novi displej....kada ubacim u drugi ulaz, nista se ne cuje, kao da sam parce drveta ubacio. :)
[ gilopile @ 02.01.2016. 13:50 ] @
Jbg, sve mi ukazuje na to da nesto sa ulazima u TV-u nije OK. Pogledaj izbliza te HDMI konektore u TV-u sa nekim dobrim svetlom i lupom i vidi da li su kontakti na svojim mestima. Pokusaj i ciscenje istih sa nekim stapicem, vatom i malo alkohola. Naravno, TV iskljuci kad cistis i upali kad se dobro osusi i probaj.
Ako je i dalje isto, ne znam, jedino da pozoves drugara pa da rasklopite TV i vidite u kakvom su stanju lemna mesta tih konektora, mozda su neki vodovi popustili usled cupanja, guranja...
[ Nabukodonosor @ 02.01.2016. 13:57 ] @
Da, i meni lici da nije dobro zalemljeno. :(
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.