[ fast @ 02.04.2004. 21:53 ] @
ovako:malo pre sam skontao da mi nema kartice i kontam izgubio sam je. Pa me interesuje sta od papira da donesem u mobtel (a imam samo licnu kartu sa kojom sam kupio kart.)? I koliko kesa da ponesem? Hvala!
[ drdrksa @ 03.04.2004. 01:13 ] @
Jesi li registrovao karticu? Broj mozes povratiti iskljucivo samo ako si registrovao karticu.
[ Gojko Vujovic @ 03.04.2004. 08:23 ] @
Ako si postpaid korisnik tražiš deaktiviranje stare i izdavanje nove, to je par stotina dinara, pogledaj mobtel sajt za tačne cene.
[ velkod @ 03.04.2004. 08:41 ] @
A ako si na Mobikliku i ako ti je registrovana kartica moraces da sacekas da se kartica deaktivira (istekne rok za dopunu) pa tek onda mozes da uzmes novu sa istim brojem. Bar su meni tako objasnili kada sam je registrovao pre par meseci u korisnickom servisu.
[ Dejan Krstic @ 03.04.2004. 11:11 ] @
Ma kakav crni rok da istice.... pa niko nije lud da ceka 300+ dana da istekne kartica da bi dobio novu. Moze da dobije novu na osnovu prilozene lk na licu mesta i da ista bude aktivirana u roku od 60min. To je naravno ukoliko se kartica vodi na njegovo ime. Ukoliko je kartica neregistrovana onda bilo ko moze da tvrdi da je vlasnik iste odnosno u prevodu: moze da se slika.

Za post paid je procedura jos brza. To znam iz licnog iskustva. Otisao u ks i dobio odmah novu karticu koja je bila aktivirana za nekih 20min....
[ velkod @ 03.04.2004. 17:13 ] @
Znam da je smesno cekati godinu dana ali to su meni rekli u korisnickom servisu. :-)
[ Korisnicki Servis @ 03.04.2004. 17:32 ] @
Postpaid procedura:
PRVA stvar koju treba da uradite je da pozovete CallCentar, da Vam suspenduju broj, da neko ko je možda našao (ukrao?) telefon ne može da napravi račun koji će Vama stići da platite.
Nakon suspenzije, imate dve nedelje da pođete do bilo kog KS-a, ponesete ličnu kartu i tamo za 10min dobijete novi čip sa istim brojem na njemu.
Za zamenu ćete biti zaduženi 300din kroz sledeći mesečni račun.

Prepaid procedura:
Ako ste broj registrovali u KS, ili ako ste npr. sa postpaid-a prešli na prepaid, pođete (opet isto) do KS sa svojom ličnom kartom i za 10min dobijate novi čip sa istim brojem na njemu.
Registracija je preduslov bez kojeg se ne može, jer ako ne postoje podaci o vlasniku, ne postoji mogućnost da se izda "duplikat".
Cena je i u ovom slučaju 300din+porez, što znači da bi sa sobom trebalo da ponesete 360din.

U oba slučaja, ne bi bilo loše da pozovete CallCentar, da proverite da li trenutno ima kartica za zamenu tamo gde biste pošli. Retko kada se dešava da ih nema, ali da ne biste otišli nezavršena posla, mislim da će vam značiti ...
[ ipacid @ 04.04.2004. 01:19 ] @
Da li za registraciju moram da odem licno u Mobtelov korisnicki centar ili mogu da posaljem podatke preko net-a ili mozda telefonom?
[ Korisnicki Servis @ 04.04.2004. 13:05 ] @
Potrebno je da lično dođete u KS sa ličnom kartom i SIM karticom koju želite da registrujete. Procedura je besplatna i oduzeće Vam 5-10min vremena.
[ Dejan Krstic @ 04.04.2004. 14:43 ] @
Citat:
ipacid:
Da li za registraciju moram da odem licno u Mobtelov korisnicki centar ili mogu da posaljem podatke preko net-a ili mozda telefonom?


Ma najbolje da ih zoves da dodju kod tebe :)
[ S a l e @ 05.04.2004. 13:42 ] @
A ako prepaid broj nije registrovan, a imam karticu sa pin/puk kodovima da li mogu da dobijem novu u slucaju gubitka/ostecenja iste?

Kartica mi nije registrovana, jer su u jednom KS odbili da to urade "jer registraciju ne radimo sa CG licnim kartama"?!?!?!

I jedna situacija prije par godina, prijatelj iz CG poslao mi je ostecenu sim i karticu sa pin/puk kodovima, da bih istu zamijenio... Posao sam do jednog KS na Novom BG i htjeli su da je zamijene, ali kada sam izvadio LK rekli su da ne moze na CG licne karte! Nije mi bilo tesko da na 40+ stepeni podjem do drugog KS i da tamo pokusam... Dao sam karticu, i Cuvenu CG licnu kartu... uplatio 600 din... dobio sam novu SIM, registrovanu sa Cuvenom CG licnom kartom... i... Coca Colu!
[ sonyc75g @ 20.04.2004. 21:09 ] @
Citat:
fast:
ovako:malo pre sam skontao da mi nema kartice i kontam izgubio sam je. Pa me interesuje sta od papira da donesem u mobtel (a imam samo licnu kartu sa kojom sam kupio kart.)? I koliko kesa da ponesem? Hvala!


Pozdrav,

čitao sam ovaj forum i reko da ti dam savet:

ako si nabavio novu karticu obavezno je skeniraj ili daj to nekom prijatelju da ti uradi, ali samo onome u koga imaš 100% poverenja pošto se ti podaci posle mogu yloupotrebiti... Elem nabaviš GREEN 2 karticu koja je oko 15€ na malo i dobijene podatke ubaciš u nju, a original ostaviš kod kuće tako da ga nikad nećeš izgubiti...
na novoj kartici ti ostaje još mesta za 9 kartica ili ti brojeva raznih operatera i poštp se GPRS sada teško uključuje ovo je jedinio način da ga koristiš ako si ga imao.
Kartica je bezbednija od originalne SIM kartice, a PIN-ove i PUK-ove određuješ sam te možeš pustiti mašti na volju da nedužim jer vidim da sam pokrenuo drugu temu..

Evo ti link koji će ti možda poslužiti ( http://simemu.cjb.net) i znaj da sve provereno radi pošto je koristim sa čak 9 nezavisnih brojeva koje menjam po potreni naravno legalno i sa prethodnom dozvolom onih koji nisu moji jer ih posle dopunim tako da se moji prijatelji iznenade kad im se odjedared uveća kredit, a isto i kad im umanjim...
[ Dejan Krstic @ 20.04.2004. 23:29 ] @
A kakve to veze ima sa temom? Sta ako izgubi klon? Nista onda ne dobija time sto mu je original kod kuce :)
[ S a l e @ 21.04.2004. 00:32 ] @
I dobija i gubi... dobija to sto ce moci da slomi ovaj original i da je zamijeni kao ostecenu (sto manje kosta nego kada se izgubi kartica). Gubi pare da bi platio kloniranje (gold ili silver karticu)... Ako izgubi tu kloniranu, mora da mijenja X kaartica, a ako izgubi samo original mora da mijenja jednu... Mislim da je vise argumenata da se ne klonira kartica (zbog kradje), ali prednosti su da na jednoj kartici imas vise brojeva (sa razlicitih mreza)
[ Dejan Krstic @ 21.04.2004. 13:57 ] @
U prevodu: gubi :)
[ Korisnicki Servis @ 26.04.2004. 10:01 ] @
Citat:
S a l e:
I dobija i gubi... dobija to sto ce moci da slomi ovaj original i da je zamijeni kao ostecenu (sto manje kosta nego kada se izgubi kartica).


Cena je ista ...