[ igormil @ 11.01.2016. 21:37 ] @
Hteo sam da prosirim memoriju (DDR2) za 2GB na Fijitsu Simens računaru koji ima samo 1GB RAM-a.I kada sam ubacio memoriju od 2 GB rama računar je prikazao samo Fujitsu Simens logo i tu se zakucao.Memoriju koju trenutno ima je 1GB, na 2 slota po 500mb.Oba slota su plave boje, a na drtuga 2 crna slota sam pokušavao da ubacim onu karticu od 2GB i ništa nisam uradio.Pokušao sam samo nju i opet ništa.Na mom računaru kartica od 2GB radi bez problema.
Interesuje me da li postoje neka podešavanja u BIOSU tako da postane mogućnost za proširenje rama memorije?

Igor
[ valjan @ 12.01.2016. 07:26 ] @
Imamo dva Fujitsu Siemensa u firmi i sećam se da smo jedva našli module koji su mogli da rade na njima, sa svim ostalima ili nije hteo da bootuje ili ih nije "video" kad ih ubodemo, a bila je i neka varijanta da je njegova originalna memorija morala biti u tačno određenom slotu da bi kombinacija sa drugim modulima uspela, ali se ne sećam previše detalja, bilo je to pre jedno 3 godine... Inače, oba su imala problem sa matičnom pločom i oba su bila na servisu u garantnom roku, tako da ako možeš gledaj da se rešiš tog računara...
[ igormil @ 13.01.2016. 22:35 ] @
U pravu si Valjane,tačno je sve što si rekao ali moram naći neko rešenje.
Uzeo sam drugu memoriju DDR2 od 2GB i nekako sam uspeo da podignem sistem,nakon više reseta BIOS-a i sve je radilo kako treba jedan dan.
Danas me je prijatelj pozvao i rekao da se sistem nije podigao i da na monitoru nema ništa.Stavio sam novu bateriju na ploči i podesio da se sistem podigne sa harda i sve je radilo normalno ali kada se isključi računar, u BIOS-u se izgube sva podešavanja.