[ ip-monster @ 25.01.2016. 09:31 ] @
Ljudi, koristio sam perl skripte, pokrenute na Linux Centos 6 masini kako bih radio monitoring KDS mreze, sumove, promjene frekvencije US-a na CMTS-u, provjeru parametara kablovskih modema na mrezi i dr. Te skripte sam prekopirao na novu masinu(u novoj mrezi sa drugacijim snmp komunitijem). U skriptama sam izmijenio komuniti i IP adrese CMTS-ova ali mi sada pomenute skripte ne rade. Naime kada kucam skriptu i kliknem tab da bi se dovrsile, ne dobijam nista. Molim za pomoc sve koji imaju iskustva sa ovim. Da li postoji neki odredjeni perl dodatak za izvrsavanje ovih skripti ili neka specificna lokacija na samoj linux masini gdje trebaju da budu smjestene kako bi radile ili slicno?!

Hvala unaprijed!
[ srbaja @ 25.01.2016. 17:44 ] @
Ovako napamet, mozda bi pomoglo da (u folderu gde su skripte) prvo jednom otkucas
chmod +x *
[ maksvel @ 25.01.2016. 21:51 ] @
Kad udariš TAB, dovršiće ti komandu samo ako je skripta u direktorijumu unutar $PATH-a. Ako ćeš ovako, onda treba da staviš ./skript.pl
Naravno, stavi i da budu izvršne, kao što je iznad napisano.

Takođe, proveri gde ti se nalazi perl interpreter, možda nije u /bin/perl (kako piše u skriptu), nego u /usr/bin/perl ili tako nešto. Putanja u skriptu treba da bude ispravna.
[ Miroslav Strugarevic @ 25.01.2016. 22:48 ] @
Nista nemam od informacija pa sam bukvalno morao da gledam u kuglu :D

1. Proveri permisije na skiptama. Probaj chmod u+x skripta.pl ako hoces da ih poreces sa ./skripta.pl u suprotnom perl ./skripta.pl ce raditi posao.

2. Proveri verziju perla sa perl -v na staroj masini i na novoj masini. Mozda si koristio ultra staru verziju mada cisto sumnjam da je ovo u pitanju.

3. Proveri da li imas sve potrebe perl module na novoj masini koji su neophodni za normalan rad tih skripti. Zavisi kako si instalirao dodatne perl module, preko CPAN-a ili preko package managera. Ako si koristio CPAN onda bi mozda cpan -l moglo da ti pomogne. Ako si koristio package manager, onda konsultuj dokumentaciju za distro. Kod RedHat-a bi to bilo rpm -qa | grep perl ili nesto slicno.

4. Koristi perl -d skripta.pl kako bih ukljucio debug mode.

5. Koristi strace ./skripta.pl kako bih video sta se tacno desava sa skriptom.

6. Google :-)