[ Uber @ 08.02.2016. 14:46 ] @
Riječ je o Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu. Naime,ove godine trebam upisati fakultet. Ne zna se još koja će to visoka akademska institucija u Srbiji biti,ali će biti vezana za IT polje. Oko prijemnog sam se raspitao,a ovdje sam da vidim ima li neko ko je ovo studirao da kaže nešto o ovoj instituciji ? Da li ima nekih problema na fakultetu,da li ima balavurdije na fakultetu,vlada li neozbiljnost i uopšteno,težina samih studija ?

Pozdrav

[Ovu poruku je menjao Uber dana 08.02.2016. u 16:09 GMT+1]
[ WintersWolf @ 08.02.2016. 20:34 ] @
Pozz Uber
Organizacija fakulteta je veoma dobra, nema cekanja za prijavu ispita, overu semestra i ostale obaveze tako da je tvoje "samo" da ucis. Problem koji sam zapazio za ove dve godine tj 3 semestra je nedostatak mesta u citaonici za vreme ispitnih rokova, al sta da se radi ipak je to jedan od najvecih fakulteta na balkanu pa nije ni cudno :) .
Ispitnih rokova ima dovoljno, tj vise u odnosu na ostale fakultete, vecina ispita se moze poloziti preko kolokvijuma.
Sto se smerova tice IT je sirok pojam pa je najbolje da odes na njihov sajt i u odeljku studijski programi procitas nesto vise o smerovima koji postoje.
Tezina smera zavisi samo od tebe i tvojih sklonosti ali i od tvog rada.
[ Uber @ 08.02.2016. 21:21 ] @
Hvala na odgovoru i korisnim informacijama. Smjerove sam pogledao. Po gradivu koje se obradjuje,uglavnom su to slični smjerovi. Prošle godine je,koliko sam upućen stigao i novi smjer pod nazivom Informacioni inženjering,ali se o njemu malo slabije zna. Da li si ti student ovog fakulteta ? Ako jesi,koji odsjek ti studiraš?

Pozdrav
[ WintersWolf @ 08.02.2016. 22:17 ] @
Studiram mehatroniku.
Prvo treba da sebi definises sta te interesuje pa onda se odluci za smer koji se najvise poklapa sa tvojim interesovanjem. Sto se tog novog smera tice nemam nikakvih korisnih informacija ali plan im deluje zanimljivo. Sto se tice kvaliteta znanja koje ces steci to zavisi samo od tebe, ako te nesto interesuje i ako si spreman da shvatis naci na koji nesto funkcionise bez obzira sto ti to nije neophodno za polaganje tog ispita onda ce i kvalitet znanja biti veci.
[ Uber @ 09.02.2016. 12:32 ] @
U redu. Da,pogledao sam malo,i vidio da novi smjer sadrži i predmete vezane za finansijski menadžment. Ipak,i dalje se nisam odlučio koji odsjek bih stavio kao prvu želju. Trebao bi to biti neki koji će najmanje sadržati puku matematiku,koja može samo da koči prosjek.
[ WintersWolf @ 09.02.2016. 12:45 ] @
Matematika ce ti trebati na svakom smeru gde imas neko programiranje ali u ralicitim oblicima negde njena primena, negde nacin razmisljanja. Sto se tezine tice razlika je u nijansama pa nemoj to da te vodi pri odabiru smera
[ Uber @ 09.02.2016. 13:26 ] @
U redu.Inače,da li imaš možda nekog poznanika sa Prirodno-matematičkog fakulteta , univerziteta u Novom Sadu ? Vidim da i oni imaju neki program informatika ( u trajanju od 4 godine,240 ESPB ),sa dva modula? Sa njim nisam upoznat,a ni sa količinom gradiva koje obradjuju ,pa te zato pitam.