[ markodz @ 12.02.2016. 19:15 ] @
Pozdrav,

U Inventoru modelujem 3D elemente delova alumijumskih konstrukcija, na primer - vijaka i matica, profila itd. Zanima me da li je moguce renderovanjem dobiti fotorealisticnu komponentu? Odgovor ce verovatno biti da je moguce. Zanima me koji pogram je najbolji za to, i koliko treba neko vremena da ulozi u to da bi naucio to da radi. Ili da preformulisem pitanje - da li to uopste moze da savlada neko ko nema nikakvo obrazovanje vezano za graficki dizajn i bas nikakvo iskustvo u pripremi fajla za renderovanje i u renderovanju?

Zanima me i koliko treba vremena , nekome ko vec odlicno zna fotorealistcno renderovanje, da napravi jednu takvu sliku npr. vijka(srafa)?

Unapred hvala,

[Ovu poruku je menjao markodz dana 12.02.2016. u 20:34 GMT+1]
[ boztoga @ 24.02.2016. 17:27 ] @
Nekome ko odlicno zna render engin u kojem radi zajedno sa modelovanjem ne bi trebalo da mu oduzme vise od sat, dva po slici. ako te zanima da radis samo render vijaka, srafova i matica i aluminijumskih komponenti to bi mogao relativno brzo da savladas... potrazi tutorijale po netu na tu temu, ima ih koliko hoces ili se javi na pp dati ja prosledim nesto materijala odakle da pocnes.

pozdrav