[ kanjuza @ 25.02.2016. 14:54 ] @
Pozdrav,nov sam na sajtu problem sa mikrotalasnom i to na dve razlicite na jednoj mi izbije osigurac u glavnoj kutiji a na drugoj u njoj sta da radim hvala unapred.

[Ovu poruku je menjao veselinovic dana 25.02.2016. u 18:42 GMT+1]
[ Living Light @ 25.02.2016. 18:12 ] @
Dosta si nejasan.
Aj ono "u njoj" jos i pretpostavljam, ali ovaj osigurac:
Citat:
kanjuza: ....izbije osigurac u glavnoj kutiji

Gde se on nalazi ? Na koji osig. mislis ?
[ igor tomic @ 25.02.2016. 20:34 ] @
Kanjuza na ovom forumu možeš dosta naučiti, dobiti pomoći itd... Ali pitanja moraš objasniti detaljno. Idealno pitanje se sastoji od sljedećeg:

-navesti proizvodjača uredjaja
-napisati smetnje
-napisati sta ste pokusali da otklonite smetnje

Ja evo 9 godina imam profil na ovom forumu i pratim teme, ali jos ne postavljam pitanja na podforumu elektronika jer se bojim da ne budu padobranska :) a vi tako lupite ne radi mi mikrovalna, jedino ako se neki clan foruma bavi nekom alternativnom metodom i moze da cita vaše misli.
[ branko tod @ 25.02.2016. 22:48 ] @
Igore, kreni sa pitanjima. Znaš da su ovde ljudi dobronamerni.

kanjuza, potrudi se malo. Nemoj da budeš sličan nicku.
[ Zez-zez @ 25.02.2016. 22:57 ] @
Čovjek ima dvije mikrovalne pećnice. Ima i razvodni ormarić (glavna kutija) u kojem su smješteni osigurači. Kad uključi jednu mikrovalku pregara mu osigurač u razvodnom ormariću. Kad uključi drugu mikrovalku pregara mu osigurač unutar nje. Jel' sad jasnije?
[ gilopile @ 26.02.2016. 07:44 ] @
Jasno, `de ne.
U obe je mreza u ktatkom spoju ( moze biti svasta, od dioda do switching trafoica, tranzistora... ) s tim da je u prvu neko stavio osigurac od 16+A pa pregara taj u razvodnoj kutiji umesto u njenoj mrezi.

Ne bi bilo lose da navede modele i da uslika celu mreznu plocu sa obe strane.
[ kanjuza @ 27.02.2016. 10:41 ] @
Pozdrav,ja se izvinjavam da bio sam nejasan u vezi kvara kad sam rekao izbija mi osigura da na jednoj mikrotalasnoj cim je pokrenen tj kad je ukljucim da greje momentalno mi izbije osigurac u mikrotalasnoj a na drugoj isto to samo osigurac u glavnoj kutiji gde mi stoje ostali osiguraci u kuci nada se da sam bio sad malo jasniji.
[ vladd @ 28.02.2016. 09:43 ] @
Ne moze se pogadjati tako veliki kvar. Bukvalno svaka komponenta vezana za energetiku moze da bude uzrok izbijanja osiguraca na kucnoj instalaciji.

Od prekidaca, VN trafoa, do sklopova nakon VN trafoa.

Mora se svaka otvoriti i krenuti od glavnog prekidaca ili tajmera u proveru, pa nadalje, stavku po stavku...