[ rajan21 @ 05.03.2016. 23:01 ] @
Nadam se da ću uspeti da objasnim šta mi treba...

Naime, u Wordu 2003 bilo je moguće da se za sve auto-textove koje napravite postave prečice u trakama (koje ste mogli naslovljavati po svojoj volji), pa ste im mogli direktno pristupiti i lako koristiti tokom kucanja.

Međutim, kasnije verzije offica su promenile "filozofiju" ove funkcije, donele neke nove nazive (quick parts, building blocks), ali i izbacile funkciju koja mi je potrebna. Sada to izgleda ovako...Krajnje nepraktično, kada recimo treba da baratate sa 30-40 unapred definisanih textova. Treba najpre kliknuti na prečicu, pa skrolovati, prisećati se gde je koji u tom nizu, a ako vam je potreban neki kraći unapred definisani text gotovo se više isplati otkucati ga. Dakle, da li postoji način da se svi textovi rasporede u traci i da im se pristupa direktnim klikom?Hvala, pozdrav!
[ Ivek33 @ 02.04.2016. 13:06 ] @
Kako bi bilo da probaš kreirati sve te auto-tekstove u nekim *.txt files + *.bat files i da ih pozivaš preko specifičnih naziva ili shortcut brojeva (naziv se odnosi na pojedini text).
Klikneš na BAT file pa zatim Paste u Excelu/Wordu. Bar je meni ovaj način riješavao brzo kopiranje nekog predefiniranog teksta u Word ili Excel

btw: ovo je samo ideja nevezano za rješavanje načina u Wordu

Dakle, pokretanjem BAT file
- Automatski se neki sadržaj određenog file kopira u Clipboard
- Paste u Word