[ goranrst @ 06.03.2016. 09:22 ] @
Pokušati ću objasniti ono što bi mi trebalo, izvinjavam se unapred ako budem malo opširan.
Imam dva računara (Računar A i Računar B, oba Windows 7) umrežena u "običnu" kućnu tj. lokalnu mrežu (klasično i jednostavno, sa crossover kablom spojena kućišta tj. njihove mrežne karte, podešene IP Address-e na mrežnim adapterima...) (na internet računari izlaze preko Wi-Fi adaptera što i nije važno u ovoj priči).
Oba računara imaju foldere za deljenje kao i štampač koji dele, i sve to radi lepo kako treba.
Ono što bi ja hteo, naravno ako je to uopšte moguće da sa računara B pretražujem deljeni folder računara A (jer u tom glavnom deljenom folderu računara A se nalazi oko 20 000 wordovih fajlova).
Znači da se razumemo ja mogu sa računara B lako ući u deljeni folder Računara A i ručno (peške) pretražiti foldere a zatim fajlove koji mi trebaju ali to ipak traje.
Ja sam želeo da na računaru B koristim pretragu (Start/Search...kao na slici ispod), znači kada u search polju računara B kucam naziv fajla koji se nalazi u deljenom folderu računara A da dobijem rezultat tj taj fajl koji ću da otvorim, štampam ili sl. Znači želeo bi da isto kao kada sam na računaru A i kada u search polje počnem da kucam ime fajla a "on" mi odma izlista sve fajlove sa sličnim imenom.., a na kraju na listi ostavi samo onaj fajl koji mi i treba...naravno to radi odlično na računaru A jer je deljeni folder upravo na računaru A i tako mora da bude.Probao sam u Control Panel-u računara B u Indexing Options da pokušam "postaviti putanju" do tog deljenog foldera računara A ali to tamo nije moguće (probao sam sve opcije u Indexing Options ali bezvredno...).
Ako je neko imao eventualno ovakvu potrebu ili sl. iskustva molio bi za mišljenje ili neku sugestiju, savet za ovo što meni treba. Hvala!
[ vinted @ 06.03.2016. 09:55 ] @
verujem da može to da se napravi. nisam to radio jer nisam imao potrebu za tim, ali evo ovde jednaog članka kako se to radi
u lokalnoj mreži. koriste se posebni programi za pretragu,ne ovo kako ti želiš preko search opcije
vidi da li ti to odgovara i rešava tvoje zahteve
https://www.raymond.cc/blog/se...l-area-network-shared-folders/
[ goranrst @ 06.03.2016. 13:29 ] @
Hvala vinted mnogo, ovaj program sa linka koji si postavio činimi se radi korektno. Sada sam probao (improvizovao) u kućnoj varijanti na dva umrežena kućna računara i radilo je zadovoljavajuće. Sutra ću probati u ordinaciji jer mi zapravo to treba za tamo (gde je računar A i računar B.....što sam opisao u prvom postu). Nadam se da će mi ovo dobro poslužiti i u ordinaciji. Hvala još jednom.