[ zoccy @ 07.04.2016. 15:53 ] @
Pozdrav svima. Imam problem sa ovim modelom LED TV-a pa molim za neki savet za rešenje kvara.Prije 3 meseca TV je počeo da nakon oko 1h rada naglo pojača zvuk do max. uz zujanje a slika pobeli sa mnogo tankih hor. iinija pa kratko posle toga ugasi.
Standby lampica uvek svetli,ali nekad hoće da se uključi tek posle 1h a nekad neće ni posle 3 dana.Danas posle 3 meseca nekorištenja uključio sam ga u struju i iz prvog pokušaja se uključio i slika/zvuk su O K.Ne bih da npravim neku veću štetu pa ga nisam ostavio da radi duže i ispolji navedeni kvar.Razumem se u elektroniku pa ako neko zna šta bi trebalo pgledati (napajanje?) molim da mi pomogne oko toga. Nadam se da nije neki veći kvar.
[ gilopile @ 07.04.2016. 16:22 ] @
Da, kreni od napajanja. Takvo ponasanje upucuje na neispravno napajanje, tj. dotrajale elektrolitske kondenzatore. Zameni ih sve redom na power board-u za pocetak.
[ zoccy @ 17.04.2016. 16:50 ] @
Ispitao sam sve el. kondenzatore na ploči za napajanje.Jedan je bio loš (EC3 100uF 50V) i kada sam ga promenio problem je prestao. Sada je OK.Hvala na savetu.Veliki pozdrav.