[ gilopile @ 11.04.2016. 14:22 ] @
Zdravo zivo!

Drustvo, dosao komsija sa nekom decijom klavijaturicom...Crko dzek za napajanje ( DC 12V ), sredili to i ne radi/ nema zvuka, a sve lampice svetle...Rskopam plocu i vidim da je IC TDA 2822M dobio rupcagu - prso. Verovatno skopcali napajanje u ulaz za sluske...

E sad, posto nemam taj IC trenutno, sta bih mogao da skarabudzim kao zamenu, pa da vidim da iskopam negde u furdi?

Nemam ideje, jer dok narucim, trebace dva-tri dana da stigne, a to mu je kasno...

Svaka pomoc je dobro dosla.

http://www.google.rs/url?url=h...CNGcpxUcASEZbctljMt0Gd0bHrBv4w
[ DSL @ 11.04.2016. 14:32 ] @
Dzizs..kod mene 50kom stoji u furdi...
A ja u BN...
[ gilopile @ 11.04.2016. 14:39 ] @
Ajme, bas katastrofa.

Pregledacu ja jos jednom kod mene, ma mora da imam negde. Imam brdo tih 8-mo nozaca...741, ne555 i sl.
Gde mogu da se nadam da imam taj IC? Imam dosta ploca od kasetofona, radija i sl. zezancija? Ono, znas, gomile i gomile svega i svacega...
Nov nemam sigurno.
Da sam ranije, pa bih narucio u ORBIT-u, mozda bi poslali danas i stiglo bi sutra i to je to. A unuke mu samo ovde dan-dva i onda idu...
Probacu da kontaktiram da mi posalju sutra, pa varijanta danas za danas ako nista ne sredim.
[ emiSAr @ 11.04.2016. 14:43 ] @
Ako imas koji vokmen u furdi tamo ih je bilo, radi na niskom naponu.-

pOz
[ gilopile @ 11.04.2016. 14:48 ] @
Treba da imam neke vokmene. Bas cu da prorckam, mozda mi se posreci. Hvala!

Tragedija, imam po par kom tda2006, tda7496 i jos neke, ali ovo gofance sada ne mogu da nadjem...
[ emiSAr @ 11.04.2016. 14:57 ] @
Najgora varijanta je kad znas da imas a ne mozes da nadjes. nedavno slicno moodo 822M (mono) znam da imam a isao kupiti.
Ne moram pricati da sam sutradan nasao kesicu istih u kuci...
pOz
[ gilopile @ 11.04.2016. 15:11 ] @
Bas sto. Nije da mi je furda na jenom mestu, nego gomile toga rastrkano po supi, tavanu, sobama, u kutijama, kesama...Obicno ne nadjem ono za sta sam siguran da imam, a ne ovo sto znam da nemam novo. Tako da jedino, ako imam na nekoj ploci...

Hvala u svakom slucaju, jos cu malo da rckam, a ako ne nadjem, narucicu pa sta da se radi. Kada opravimo ,neka komsija posalje kasnije klavijaturicu za NS ( gde mu zive unuke ) i to je to. Nije preko sveta, hehehe....

Citat:
Ne moram pricati da sam sutradan nasao kesicu istih u kuci...

E to mi se redovno desava.

Dodju cigosi i nekako me namole, daj ovo, daj ono i potrpam im jednu kutiju samo da me ostave na miru i sutra dan mi treba neki deo iz onoga sto su odneli. Uzas. Zato nema vise, makar se zatrpao, ne dajem nista :)

Vecinom su to komponente koje mi trebaju max 100din, ali znas koji je to smor kada krenes da osvanjujes uz nesto, nadjes sta je problem i da zamenis, skontas da je cigos odneo. E tu odlaze zivci i kosica polako sedi ( mada sam vec poprilicno beo ).

[Ovu poruku je menjao gilopile dana 11.04.2016. u 16:23 GMT+1]
[ samuki @ 11.04.2016. 18:05 ] @
2x Lm386 !? Da li bi mogao ako ima mjesta stavis dva jedan na drugi i podnozije!?
[ gilopile @ 11.04.2016. 23:30 ] @
Dobra ideja. Ima mesta, bas ima. Moze da se stavi i podnozje, i stavio bih ga kada bi menjeo IC. LM386 99% imam negde, siguran sam.
Ne gine mi jos jedno rckanje :)

Hvala za ideji. Vec skinuh datasheet....Mada je ovo mono gofance, pa sam razmisljao bilo sta da nabudzim, 12 V je dovoljno da se napaja skoro svaki taj pojacalski isprdak...Odnosno, zavisi sta udenu u DC ulaz...Verovatno neki kinez ce ici 500mA - 1000 9-12V
[ samuki @ 19.05.2016. 15:17 ] @
Napravili taj sintisajzer ? 🅱🅰
[ gilopile @ 20.05.2016. 00:22 ] @
Nisam jos :D
Posto vise nije hitno, jer ne uspeh nista dok mu je cerka bila tu.

Dobro si me podsetio, u ponedeljak cu da narucim, ima u Orbit-u TDA 2822M, tako da nema potrebe za egzibicijama, a nisam ni jedan LM386 nasao. Jbg, kad u celom ovom stovaristu svega i svacega u kuci ne nadjojh nikakvu zamenu, sta reci :(

Hvala Samuki, javicu ishod za koji dan.
Pozz!

EDIT: Upravo narucio. Hvala jos jednom sto si me podsetio :)

[Ovu poruku je menjao gilopile dana 20.05.2016. u 01:35 GMT+1]