[ solun55 @ 18.04.2016. 07:50 ] @
Mozda je na engleskom ali moze da bude korisno !

Home Theatre System?

If you are looking for the best Home Theatre installation for your house, then you must look at your options first. The first thing that you need to make sure of is the quality of the equipments that you have purchased.

Surround Speakers

Surround speakers are the most essential component of any home theatre system and if you don’t have a right speaker setup, then you must call music system Indore professional at your home for the right suggestion. Speakers are the equipments that do justice to what you are actually seeing on the screen and for the best movie watching experience; you must have a 5.1 system. This includes 3 front facing speakers along with 2 side speakers and one sub woofer. The 5 speakers allow for richer higher tones while the sub woofer manages the lower frequency sound at its best.

Surround Receiver

Now after having best TV and speaker setup at your home, you need a receiver that is going to process everything and amplify your sound. Receiver is a component that is going to manage the video and audio levels for the home theatre system. Home Theatres Indore experts are the best people for the job as they suggest you a receiver that is tailor made for the specifications you have installed in your home. A receiver is a crucial piece of any home theatre.

HDMI cables

For full HD reception and awesome picture quality, you need to have HDMI cables in your home theatre system. If you are going to run the system on low quality cable, then it will affect the overall performance and it may also cause the system to heat up. Most Blu Ray players now only have an HDMI and composite (480i) video outputs, for instance. If you are looking for the best picture quality, then you need to have s system that supports at least 1080P. You also need to have different cables for pictures and audio. 3 video cables (red, blue, green), and 2 audio cables (left, right). Even with a non-HD composite connection, you need 1 video cable and 2 audio cables.
[ calexx @ 18.04.2016. 08:18 ] @
Ovo je reklama?
[ solun55 @ 18.04.2016. 08:34 ] @
Ma nije reklama jedan mali zapis iz mog iskustva
[ Miroslav Cvejić @ 18.04.2016. 13:05 ] @
Ne, sigurno je na engleskom.

Više informacija je bilo na kutiji mojih zvučnika.

Daj obrazloži malo ovo.
[ solun55 @ 01.05.2016. 20:34 ] @
Ja bih voleo da saznam i to sto pise na zvucnicima pa makar bilo i na Engleskom i bio bih vam zahvalan .

Znaci ukratko prilikom izbora Home Theatre System treba obratiti paznju na kvalitet svih elemenata kao sto su

1. Surround Speakers (Zvucnjaci )

Surround zvucnjaci su veoma vazna komponenta prilikom dizajniranja jednog home theatre system .

Postoje razni surround sistemi kao sto su 2.1 , 5.1 , 7.1 , uprkos tome za pracenje filmova je neophodno imati jedan minimum kao sto je 5.1 sistem .

Sistem 5.1 podrazumeva 3 prednja zvucnjaka ,dva sa strane koja su odgovorna za visoke tonove i jedan sub woofer za niske frekvencije (basove) .


2. Surround Receiver (Resiver )

Resiver je najvaznija komponenta u Theatre System vrsi proces pojacanja i korekcije zvuka u jednom surround sistemu .
Vrlo je bitno posedovati resiver sa velikim brojem ulazno izlaznih jedinica kao sto su HDMI in /Out ,podrska za Blu-ray diskova , Blutooth konekcija kao i sto veceg broja podrska audio i video fajlova .

3. HDMI cables (kablovi )

Kao poslednja karika pri izgradnji Home Theatre System sigurno doprinosi i dobar izbor HDMI .
Uvek je vazno birati HDMI dobrog kvaliteta uz minimalnu podrsku 1080p kvaliteta prenosa videa .


[Ovu poruku je menjao solun55 dana 03.05.2016. u 10:26 GMT+1]
[ Miroslav Cvejić @ 03.05.2016. 06:38 ] @
Bolje imati risiver koji podržava više formata nego više ulaza. Recimo danas polako dolaze DTS X i Dolby Atmos, pa je red dočekati ih spreman. Takođe 4K i HDMI 2.0 (HDCP 2.2) su danas uveliko aktuelni, pa i na to treba obratiti pažnju.

Risiveri koji mogu streaming audio da teraju su uvek bolja opcija. Bi-amp je takođe zahvalan, posebno ako će se koristiti. Ono kao par zvučnika za spotify u jednoj sobi (kuhinja, spavaća soba, radna soba) a 7.1 u dnevnoj sobi gde je TV.

Sateliti sa strane nisu samo za visoke tonove, svi sateliti ili puštaju ceo opseg (podesiš na risiveru) ili srednji i visoki.

http://www.dolby.com/us/en/guide/speaker-setup/index.html

Samo je pitanje budžeta. Neki kupe stalke za zvučnike koji koštaju više od nečijeg celog sistema.
[ solun55 @ 03.05.2016. 09:42 ] @
Hvala kolegi vrlo zanimljivo izlaganje !


U nastavku pokusacu da objasnim i da obrazlozim sa vise detalja kako postaviti surround sistemi kao sto su 2.1 , 5.1 , 7.1


[Ovu poruku je menjao solun55 dana 03.05.2016. u 11:40 GMT+1]
[ solun55 @ 03.05.2016. 10:36 ] @
Postavljane Surround sistema 2.1 podrazumeva:

Prvi korak koji treba sprovesti kod postavljanja ovog sistema je postaviti subwoofer (zvucnik 4) koji radi na niskim frekvencijama(basovi) od 60 do 100 Hz .Uglavno se postavlja blizu resivera , ali ne i u uglovima sobe blizu zidova .

Drugi korak je postavljanje levog i desnog prednjeg zvucnika na 1 do 1,5 metar od centralne ose gledanja i na visini glave gledaoca od 1 do 1.5 metar . Cilj je formiranje jednakokrakog trougla sa uglaovima od 20 do 30 stepeni .
Postavljane Surround sistema 5.1 podrazumeva

Prvi korak koji treba sprovesti kod postavljanja ovog sistema je postaviti subwoofer (zvucnik 5) koji uglavnom radi na niskim frekvencijama (basovi) od 60 do 100 Hz.Uglavno se postavlja blizu resivera , ali ne i u uglovima sobe blizu zidova .

Drugi korak je postavljanje levog i desnog prednjeg zvucnika na 1 do 1,5 metar od centralne ose gledanja i na visini glave gledaoca od 1 do 1.5 metar . Cilj je formiranje jednakokrakog trougla sa uglaovima od 20 do 30 stepeni .

Treci korak je postavljanje centralnog zvucnika ( zvucnik 3) ispod ili iznad televizora koji je uglavnom odgovoran za govor koji cujemo .

Cetrvrti korak je postavljanje surround zvucnika ( zvucnik 6) na 90-100 stepeni od centralne ose ili na 10-20 stepeni od glave posmatraca .
Postavljane Surround sistema 7.1 podrazumeva

Prvi korak koji treba sprovesti kod postavljanja ovog sistema je postaviti subwoofer (zvucnik 5) koji uglavnom radi na niskim frekvencijama (basovi) od 60 do 100 Hz .Uglavno se postavlja blizu resivera , ali ne i u uglovima sobe blizu zidova .

Drugi korak je postavljanje levog i desnog zvucnika ( zvucnik 2) na 1 do 1,5 metar od centralne ose gledanja i na visini glave gledaoca od 1 do 1.5 metar . Cilj je formiranje jednakokrakog trougla sa uglaovima od 20 do 30 stepeni .

Treci korak je postavljamo centralni zvucnik ( zvucnik 3) ispod ili iznad televizora koji je uglavnom odgovoran za govor koji cujemo .

Cetrvrti korak je postavljanje Surround zvucnika ( zvucnik 6) na 90-100 stepeni od centralne ose ili na nekih 10-20 stepeni od glave posmatraca .

Peti korak je postavljanje zvucnika ( zvucnik 7) iza posmatraca u istoj osi sa levim i desnim prednjim zvucnicima na 150 stepeni od centralne ose .[Ovu poruku je menjao solun55 dana 03.05.2016. u 22:32 GMT+1]
[ bakara @ 03.05.2016. 11:36 ] @
Citat:
solun55:
2. Surround Receiver (Resiver )
Resiver je najvaznija komponenta u Theatre System vrsi proces pojacanja i korekcije zvuka u jednom surround sistemu .
Vrlo je bitno posedovati resiver sa velikim brojem ulazno izlaznih jedinica kao sto su HDMI in /Out ,podrska za Blu-ray diskova , Blutooth konekcija kao i sto veceg broja podrska audio i video fajlova .

Najvaznija komponenta su frontalni zvucnici, od njih zavisi celokupan audio dozivljaj.
takodje ne morate ni imati risiver, jer postoje i AV pojacala.
Za broj IO jedinica se slazem, a podrska za BT, striming i sl vise zavisi od playera koji ce biti spojen na sistem.
Posao pojacala - risivera je na prvom mestu da procesuira zvuk i eventualno da sluzi kao video switch, za procesiranje svega ostalog vam treba dobar player.Citat:
solun55Postavljane Surround sistema 2.1 podrazumeva:

Prvi korak koji treba sprovesti kod postavljanja ovog sistema je postaviti subwoofer koji uglavnom ima karaketristiku uskousmerenog zvucnika (omnidirectional) .Uglavno se postavlja blizu resivera , ali ne i u uglovima sobe blizu zidova .

Odakle ovo da se subwoofer postavlja blizu risivera i ne u uglovima sobe?

Ljudsko uho ne moze odrediti odakle dopiru zvukovi niske frekvencije, a ugao sobe pojacava taj efekat.

btw, na kom to jeziku se kaze zvucnjak umesto zvucnik?


[ solun55 @ 03.05.2016. 19:59 ] @
Hvala kolegi
Dali je zvucnik ili zvucnjak ,uvo ili uho u elektrotehnici nema veliku ulogu .
Vecu ulogu ima da kad se subwoofer nadje u uglu sobe ili pored zidova da dobijamo zvuk sa neugodnim and boomy efektom .

[Ovu poruku je menjao solun55 dana 03.05.2016. u 22:18 GMT+1]
[ m.oknarb @ 03.05.2016. 20:33 ] @
Citat:
solun55: Hvala kolegi
Dali je zvucnik ili zvucnjak ,uvo ili uho u elektrotehnici nema veliku ulogu .
Vecu ulogu ima da kad se subwoofer nadje u uglu sobe ili pored zidova iz uskousmeren zvuk dobijamo viseprostan zvuk sa neugodnim and boomy efektom .

Do koje frekvencije radi subwoofer i kakav je to usko usmeren zvuk iz istog?
[ solun55 @ 03.05.2016. 21:28 ] @
Ima tu dosta rasprave oko te teme kolega .
Naime Subwoofer pretezno radi na niskim frekvencijama od 60 do 100 Hz .
Te niske frekvencije (basovi ) drugacije zovemo i omnidirectional prostir zvuka (ili zvuk u svim pravcima ).
Dali se sa tom tvrdnjom svi slazu to je jedna velika tema za raspravu .
U svakom slucaju ucimo i usvajamo !
[ Zlatni_bg @ 03.05.2016. 23:51 ] @
Citat:
solun55:
3. HDMI cables (kablovi )

Kao poslednja karika pri izgradnji Home Theatre System sigurno doprinosi i dobar izbor HDMI .
Uvek je vazno birati HDMI dobrog kvaliteta uz minimalnu podrsku 1080p kvaliteta prenosa videa .


[Ovu poruku je menjao solun55 dana 03.05.2016. u 10:26 GMT+1]


Otkad to kvalitet HDMI kabla utice na kvalitet slike?

Valjda neko ko pise ovakve tekstove mora da pravi razliku izmedju digitalnog i analognog signala...

Uz to si napisao "dobar izbor HDMI". Dobar izbor HDMI cega? Pretpostavljam tog kabla?
[ bakara @ 04.05.2016. 11:24 ] @
Citat:
solun55:
Ima tu dosta rasprave oko te teme kolega .
Naime Subwoofer pretezno radi na niskim frekvencijama od 60 do 100 Hz .
Te niske frekvencije (basovi ) drugacije zovemo i omnidirectional prostir zvuka (ili zvuk u svim pravcima ).

Subwoofer iskljucivo i treba da radi na niskim frekvencijam zato i ima to "sub" u nazivu.
Omnidirekcioni nacin prostiranja ne mora da ima veze sa frekvencijom, i ide u prilog onome sto sam rekao da nije bitan polozaj tog zvucnika.

Citat:
Zlatni_bg: Otkad to kvalitet HDMI kabla utice na kvalitet slike?

Valjda neko ko pise ovakve tekstove mora da pravi razliku izmedju digitalnog i analognog signala...

Uz to si napisao "dobar izbor HDMI". Dobar izbor HDMI cega? Pretpostavljam tog kabla?

Da, hdmi kabl sam preskocio u komentaru, narocito:
Citat:
uz minimalnu podrsku 1080p kvaliteta prenosa videa


Zar ima hdmi kablova koji ne podrzavaju "1080p kvalitet"?

1080p je samo rezolucija ne oznacava nikakav kvalitet.
[ Miroslav Cvejić @ 04.05.2016. 14:11 ] @
Postoje suptilne razlike u kabovima u zavisnosti od standarda (1.1, 1.3, 14) ali ni to nema veze sa rezolucijom. Neki nemaju dodanu paricu za ARC na primer.

https://en.wikipedia.org/wiki/HDMI#Version_comparison

Bitan je podržani standard na izlazu i ulazu, žice između nisu toliko bitne. To su fore da se naivnima uzme više para za bolji kabl.
[ solun55 @ 04.05.2016. 22:17 ] @
Kako vidim kolege su se bas aktivirale i to mi je drago !

Znaci sto se tice niskih frekvencija kod subwoofera to je ok to smo se slozili .

Sto se tice postavljanja subwoofera u ugao prosorije ili blizu zida tu cu insistirati da nije dobro postaviti bez obzira dali su omni direkni ili nisu talasi niskih frekvencija .

A sto se tice Home Theatre System i Hdmi kabla da naravno da ima veze jednim sa drugim .

Naravno da imamo i digitalnu sliku visokih rezolucija i da je bitno kakav je kvalitet HDMI kabla .

On moze biti i kineski i tanak i sa pozlacenim kontaktima sve zavisi koliko zeli da plati svako od nas i sta zeli .

Mozda i napisemo jednu novu temu o HDMI kablu kojem se moze pisati bas dosta .

i naravno ne zamerite mi ako sam napisao HDMI bez rec kabla bilo je u naslovu pa sam smatrao da je razumljivo .

[Ovu poruku je menjao solun55 dana 05.05.2016. u 01:22 GMT+1]
[ Miroslav Cvejić @ 04.05.2016. 23:38 ] @
Evo, bio sam dokon večeras i probao sam 6 različitih HDMI kablova. Sve sami kinezi, različite debljine, dužine i boje. Od 1 do 10m.

Svi proterali 3840*2160 rezoluciju i 7.1 zvuk.

Uklapa li se to u tvoje tvrdnje?

I nemoj tolike uzvičnike koristiti, neko bi pomislio da se dereš.

[ solun55 @ 05.05.2016. 00:25 ] @
Niti se derem niti vicem vec nasuprot volim kad postoje razlicita misljenja
tako se i najbolje uci .Svi smo ovde mi zajedno a ne jedan protiv drugog .
Sklonio sam i znake uzvika .
[ Zlatni_bg @ 05.05.2016. 09:26 ] @
Taman sam mislio da ces izvuci nesto poucno iz mog posta o HDMI kablovima, sad kad vidim da nisi, drago mi je da se ostalo na toj temi.

Bas zato sto kazes da smo zajedno, moras da prihvatis kada ti kaze neko ko zna bolje od tebe (nemoj da gledas na to kao na uvredu vec realnu situaciju).

Miroslavu svaka cast, toliko dokon nisam bio i nemam toliko kablova, 3 HDMI kabla imam kod kuce, jedan s pozlacenim kontaktima i 3p#@%m, ostali neki bangavi za 300 din 2 metra.

Poenta je sto HDMI kao HDMI stoji kao obican standard. Ne mozes da kazes "HDMI" i da se podrazumeva da je to nesto konkretno jer veruj mi, nije, to mi je prvo zapalo za oko i bas zato sam i pomno citao dalje sta je pisalo u tekstu i video da je jedna velika nebuloza ono sto si pisao za kablove. Ako nama dvojici ne verujes, imas ceo forum "Elektronika", momci su spremni lepo da te docekaju :)

Jednostavno, ne radi se o "misljenju" vec realnom stanju stvari. Miroslav je naveo da postoji par tipova kabla, iskreno HDMI1.0 kabl nisam nikad ni video, sve koje mozes da nadjes su 1.4b preko. A sto se tice kvaliteta signala, evo i velikim slovima, DIGITALNI SIGNAL NE ZAVISI OD KVALITETA PROVODNIKA I KONTAKTA. Sve te pozlate i ostale gluposti mozes slobodno u djubre da bacis, nista ti nece znaciti.

http://www.bestbuy.com/site/au...ack/2383276.p?id=1218324437192 - Evo ti slobodno kupi pa probaj, ja cu ti pokloniti moj od 300 dinara, ako primetis razliku u kvalitetu slike alal ti vera :)

Citat:

Naravno da imamo i digitalnu sliku visokih rezolucija i da je bitno kakav je kvalitet HDMI kabla .

On moze biti i kineski i tanak i sa pozlacenim kontaktima sve zavisi koliko zeli da plati svako od nas i sta zeli .

Mozda i napisemo jednu novu temu o HDMI kablu kojem se moze pisati bas dosta .


ZASTO je bitno? HDMI je takav da ce ili raditi ili nece raditi, nema izmedju. Nema potrebe za pokretanjem nove teme o HDMI kablu vec vodimo diskusiju ovde, bas o tome. Jer ne vidim kako mozes da se predstavis kao "strucnjak" i pises ovde neke naucne radove a da pritom sebe diskreditujes necim sto mozes da procitas na barem 100,000 stranica na internetu, vidis barem 10,000 razlicitih testova, i sto ti moze reci svako sa osnovnim znanjem elektronike?

Nego, jel si kupio SATA3 kabl uz SSD? :) Nemoj ni slucajno obican SATA da koristis, bottleneckovace :)
[ Zlatni_bg @ 05.05.2016. 10:16 ] @
Izvinjavam se ali moram da napisem jos jedan post pored ovog prvog zato sto me uzasno nervira ono sto je napisano u prvom postu, nebitno da li je autor pokretac teme ili nije.

1. If you are looking for the best Home Theatre installation for your house, then you must look at your options first. The first thing that you need to make sure of is the quality of the equipments that you have purchased.

Ko jos kupi opremu pa onda gleda da li je dobra kupovina? Valjda je logicno pronaci nesto sto je preporuceno na internetu (a jelte danas ga svi imamo) i shvatiti sta je najbolji "bang for buck" kad vec na engleskom pricamo.

2. Izvuci cu iz teksta "and if you don’t have a right speaker setup, then you must call music system Indore professional at your home for the right suggestion"

Ljudi, naglasak na celu temu i tekst je HOME theater system, kakvi specijalci za poznavanje unutrasnje muzicke kulture? I otkad to MORAM da imam MINIMUM 5.1 sistem da bih uzivao u filmu?

3. Reciever - koji si preveo kao "risiver" (?!) Ja sam mislio da je davno proslo vreme kada se nesto tako uzimalo. Danas ljudi uglavnom imaju ili smart TV, ili najobicniji DVD plejer, ili kao i ja HTPC - home theater PC. Sastavis mITX masinu i ne razmisljas koje formate ces moci da pustas i kakve konekcije ima, najmanji problem je utaknuti USB za BT ili instalirati kodek u VLC ili cemu god. Ko jos uzima "risivere"?

4. Kablovi - misljenje sam vec dao.

Tekst mi izgleda kao da ga je pisao neki manijak opsednut kucnim bioskopima nego da pise savete za HT.

Moj najprostiji savet, kupis TV ako vec nemas, sklopis HTPC (moze i za 100-150eur da se sklopi), potpuno future proof, kupis zvucnike koje novcano mozes da priustis da znas da su kvalitetni i problem resen. Kakvo bre merenje visine zvucnika i pozivanje strucnih ljudi?! Ko to zeli da uradi taj ce iskesirati 5 somica i zavrsiti posao, nece sigurno citati ovaj tekst i traziti ovde savete.
[ solun55 @ 05.05.2016. 10:29 ] @
Ponekad i realna situacija je uvreda ako nema dokaza .
Moj fakultet i moje iskustvo nikad i niko ne moze da ospori a uvek moze da se nauci vise i nikad nije dobro poceniti i preceniti nekog .
Cenim vase misljenje da je isto kupiti jeftin ili skup HDMI kabal i da nista ne menja pri kvalitetu slike i nezelim polemisati vise od toj temi .
Naravno da svi ljudi u ovom forumu su mi prijatelji i sve sto vise naucim od njih sve ce mi biti draze .
[ Zlatni_bg @ 05.05.2016. 10:39 ] @
Pa onda se i ja (a mozda i ostali) u ovoj temi nalazim uvredjenim zato sto si pruzio gomilu teksta bez ikakvog objasnjenja gomile izjava koje nama koji i znamo ponesto o svim tim stvarima. Fakultet ne mozemo da ti osporimo, jer ne znamo ni da li si ga i koji si zavrsio (uostalom nije ni bitno ali si spomenuo), a znanje svakog na forumu mozemo i imamo pravo da osporimo na osnovu njegovih izjava sto je jedino i zdravo ako zelimo da forum bude pun korisnik informacija potkovanim cinjenicama.

Iskreno jedino o rasporedu audio komponenata nemam blage veze, ja uzivam sa svojim xwave 5.1 sistemom koji je verovatno proslavio i svoj deseti rodjendan i uzivam u zvuku. Ono sto bih cenio i sto bi promenilo moju reakciju je da si rekao zasto svi ti zvucnici treba da se rasporede tako kako si objasnio a ne da je svaki odgovor na pitanje bio "kolega to je prilicno duga tema" i prekidao dalju diskusiju, a posle pricao o uvredama zbog "nedostatka dokaza". Kako ocekujes ozbiljno da te shvatimo?
[ solun55 @ 05.05.2016. 10:59 ] @
U nastavku pokusacu da objasnim i da obrazlozim sa vise detalja i o HDMI kablovima zasto su vazni

a kad kazem uvrede onda msilim :

"Jer ne vidim kako mozes da se predstavis kao "strucnjak" i pises ovde neke naucne radove a da pritom sebe diskreditujes necim sto mozes da procitas na barem 100,000 stranica na internetu, vidis barem 10,000 razlicitih testova, i sto ti moze reci svako sa osnovnim znanjem elektronike?

Tekst mi izgleda kao da ga je pisao neki manijak opsednut kucnim bioskopima nego da pise savete za HT."
[ Miroslav Cvejić @ 05.05.2016. 16:07 ] @
Citat:
Zlatni_bg
3. Reciever - koji si preveo kao "risiver" (?!) Ja sam mislio da je davno proslo vreme kada se nesto tako uzimalo. Danas ljudi uglavnom imaju ili smart TV, ili najobicniji DVD plejer, ili kao i ja HTPC - home theater PC. Sastavis mITX masinu i ne razmisljas koje formate ces moci da pustas i kakve konekcije ima, najmanji problem je utaknuti USB za BT ili instalirati kodek u VLC ili cemu god. Ko jos uzima "risivere"?


Ovde malo grešiš. Ili si samo omašio budžet.

Kad se kaže Risiver misli se na A/V receiver, što mu dođe pojačalo + HDMI switch + dekoder za audio + strameing player (deezer, spotify, internet radio itd) + AM/FM radio.
Uz to se kupe sateliti i aktivni subwoofer i to jako dobro ume da zvuči.

Dobar deo risivera ima opciju da se sami šteluju, samo ubodeš mikrofon (koji stiže uz uređaj) staviš ga tamo gde će ti biti glava i sam našteluje jačinu zvuka na svakom izlazu. Tako da zvučnici bliži ušima (surround i back) ne zvuče glasnije od centralnog i prednjih zvučnika. Isto tako dovere jačinu subwoofera u red, jer nije fora da se tresu prozori kad ne treba.


E sad, ako ćemo već da dajemo primere, kad se pusti Blu ray film (ne rip, pravi, originalni disk) na PS3 i zvuk ide preko HDMI do Onkyo risivera, koji veoma lepo dekodira DTS Master Audio ili DolbyTrue HD (čak i Dolby Atmos) zvuk koji odatle izađe na Harman Kardon satelite i Yamaha subwoofer nikako ne može da se poredi sa zvukom koje VLC codec preko realtek zvučne karte na Xwave zvučnicima izađe, šta god da je pušteno na tom HTPCu.

U svakom mogućem smislu, koliko para toliko muzike.

Što se videa tiče, i tu sam bio dokon. Testirao sam Bluray diskove i ripove. Slika izgleda bolje na PS3 nego na PCu. Probao više playera. Čak sam nekoliko grafičkih karti promenio.

Ja filmove (ripove) gledam tako što ih strimujem sa računara na PS3.