[ risp73 @ 18.04.2016. 19:08 ] @
| Uz telefon Samsung Galaxy Lite 2 SM-G318H sam dobio Travel Adapter 110-240VAC / 5VDC, 700mA
sa USB Micro-B konektorom kojem nedostaje pin 4 (ID, Sense).
[att_img]
Na internetu sam našao da ID pin služi "to distinguish the host device from slave devices".
- Host: ID connected to GND
- Slave: ID not connected (floating)
Problem je što ovaj adapter ima fiksno pričvršćen kabel čime je onemogućeno punjenje iz USB-a laptopa.
Pretpostavljam da bi telefon mogao da punim i ubičajenim adapterom kakav se koristi kod većine telefona (HTC, Lenovo,...),
ali za svaki slučaj da provjerim, siguran sam da je neko već imao sličnu dilemu.
|
[ samuki @ 19.04.2016. 16:47 ] @
Taj adapter sluzi samo za punjenje mobitela , tako da pin 4 nije potreban!
[ risp73 @ 19.04.2016. 20:04 ] @
Bojim se da je u pitanju nesporazum - već sam napisao da pin 4 ima funkciju "to distinguish the host device from slave devices"
koja je u slučaju ovog punjača nepotrebna.
Mene je interesovalo nešto drugo - da li ovaj telefon smijem da punim uobičajenim univerzalnim punjačem, onim koji ima 5-pinski USB Micro-B konektor.
Skoro sam siguran da smijem ali sam ipak želio da još jednom provjerim.
Ovim punjačem telefon mogu da punim samo kad na raspolaganju imam mrežnu utičnicu što i nije neko rješenje.
Prethodni sam mogao da punim i tako, ali i iz USB porta na laptopu, pa čak, kad nemam ni 220V ni laptop, punio sam ga Philipsovim adapterom (desno na slici), dovoljno je bilo imati samo jednu 1.5V AA bateriju.
[att_img]
[ samuki @ 19.04.2016. 20:21 ] @
Mozes puniti , Ali ce se puniti sa manjom strujom , kao kada ga prikljucis na Usb od komjutera koji ima samo 500mAh !?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.