[ provera @ 26.04.2016. 13:19 ] @
Postovani

Imam malo cudno pitanje:

na koji je nacin najjednostavnije kreirati UI na osnovu XML sheme. Krenuli li smo sa naopako sa izradom baze podataka pa me interesuje da li je moguce automatizovati ovaj proces ili da li je moguce da ih neki od CMS povuce i kreira na osnovu XML.

Unaprijed hvala
[ Shadowed @ 26.04.2016. 13:57 ] @
Kratak odgovor bi bio "moze" ali ti to verovatno ne znaci mnogo :)

Najbitnija stvar koju nisi naveo je UI cega. Web aplikacija (html)? Desktop aplikacija (windows? linux? koji jezik, framework?)? Mobilna aplikacija?

Posto pominjes CMS, pretpostavicu da je web. Zavisi sta podrazumevas pod "jednostavnim" ali ako hoces da generises HTML na osnovu XML-a, XSLT ti je jedan od nacina.
[ dejanet @ 26.04.2016. 14:04 ] @
Npr. Alfresco CMS ima mogucnost da kreiras content formove na osnovu xsd schema. Mislim da oni to zovu Content metamodel.
[ provera @ 27.04.2016. 11:17 ] @
Hvala Vam puno na brzim odgovorima.
Testiracu oba pa se javljam.

P.S. Potpuno ste u pravu sto se tice mojeg provg posta i nedostatka informacija (zelja - da ne zamaram..). Ukratko plan je obzirom da trenutno nema baze ali da je u izradi a nemamo podatke koja se tehnologija koristi, da makar iskoristimo postojece podatke na nacin da ih je kasnije lako importovati. Zato smo odabrali xml. Baza nece biti gotova ni za godinu dana, pa sam mislio da napravim forme da korisnici pristupaju i unose podatke, do trenutka kada se konacno formira baza. Radimo sa podacima sa kojima raspolazemo i moguce da ce biti dupli posao, ali cemo makar dobiti sliku o postojecem stanju..