[ IntegralDvojni @ 28.04.2016. 20:34 ] @
Moram da napravim jednu aplikaciju za gradjevinsku firmu u kojoj radim. Aplikacija obavlja različita matematička izračunavanja. Ipak potrebno je da se program ne izrvršava linearno već da se odredjene funkcije pozivaju kucanjem komandi na konzoli. Na primer: "Ploča_sa_vutama" enter i onda da program pokrene funciju "vute" i traži odgovarajuće parametre. Pitanje je dakle kako da napravim da se C++ konzola ponaša kao command shell da prihvata randum komande, da ih interpretira i preduzima odgovarajuće akcije, nešto kao command prompt u vindovsu?
[ jablan @ 29.04.2016. 07:48 ] @
1. Pročitaš komandu sa standardnog ulaza
2. Izvršiš komandu
3. Ispišeš rezultat komande na standardni izlaz
4. GOTO 1

BTW nije mi jasno zašto koristiš jedan od najkompleksnijih programskih jezika ako nisi programer po struci. Čak i mi programeri obično biramo nešto jednostavnije. Jesi li razmišljao o Pythonu, njega jako često koriste naučnici i inženjeri iz drugih struka?
[ IntegralDvojni @ 29.04.2016. 16:47 ] @
Citat:
1. Pročitaš komandu sa standardnog ulaza
2. Izvršiš komandu
3. Ispišeš rezultat komande na standardni izlaz
4. GOTO 1


Hvala na ideji, osmislio sam. Najpre ću da definišem sve funkcije koje mi trebaju pre main funkcije, onda ću da imam jednu string promenljivu koja će sa standardnog ulaza da kupi vrednost string promenljive, a u okviru main-a ću napraviti if, else if koji će odlučivati na osnovu vrednosti string promenljive koju funkciju će da pozove.

Na primer:

#include <iostream>
#include <string>
using namespace std;

float OkvirnaKonstrukcija ();
float PlocaSaIspustima ();
.
//ostale funkcije
.
.
.


int main ()
{

string A;
label: cin >> A;

if( A== OkvirnaKonstrukcija )
{

floatOkvirnaKonstrukcija ();

}

else if( A == PlocaSaIspustima)
{
float PlocaSaIspustima ();
}

else if( ......)
{
.....
}
.
.
.
else
{
cout<< "Greška, nepostojeća funkcija, unesite ponovo naziv funkcije";
}

goto label;

return 0;
}

Citat:
BTW nije mi jasno zašto koristiš jedan od najkompleksnijih programskih jezika ako nisi programer po struci.


Zato što je to jedini programski jezik koji su nas učili u toku školovanja. Čuo sam da je Pajton lakše sintakse i da se brže i lakše u njemu programira ali ja zaista nemam volje i snage da ponovo nešto učim od nule. Kada sam bio mladji imao sam elana da učim nove stvari ali sada mi to sve teže i teže pada, nekako sam se intelektualno olenjio....
[ Mihajlo Cvetanović @ 29.04.2016. 23:14 ] @
Tako i moj kolega, nikako nije hteo da se odvoji od C++, ali morao je nešto da radi u C# (vrlo sličan C++, ali kao da radiš sa lego kockicama) jer je preuzeo tuđi kod, i sad mu je postalo mrsko da se vraća na C++.

A šta treba da bude izlaz iz tog programa? Korisnik ukuca nešto, stisne enter, dobije rezultat, i šta će da uradi s tim rezultatom?