[ pff @ 15.05.2016. 12:33 ] @
Zamislite da izradjujete forum na odredjenu temu. Treba da obarete domen koji sadrzi vasu kljucnu rec.
Ispostavi se da su com, net , org i info extenzije zauzete. Jedina slobodna extenzija je .me

Sta bi ste radije odabrali:

kljucnarec.me ili kljucnarecFORUM.com?
[ goropad @ 15.05.2016. 12:53 ] @
Ja bih odabrao .me jer mi pruza vecu slobodu, sutra mogu da dodam i neki blog, ili chat i onda forum otpada. E sad ako pravis specijalizirani forum i samo forum za odredjenu oblast onda nek stoji to forum.com

Sve zavisi od tvoje volje. Kako mi mozemo da znamo, sta ti planiras. Ja kad radim projekte, uzmem neku univerzalnu izmisljenu rec, koje ima sto manje na internetu, i onda razvijam projekat dalje.

Sve jedno je koju rec uzeo, opet posetioc mora da zna tu rec. bitan je sadrzasj i povratni linkovi.. ako pravis forum o automobilima, zasto ne bi uzeo rec brmbrm.com Upecatljivo ;)
[ Aleksandar Đokić @ 15.05.2016. 14:22 ] @
Ti nisi ni procitao njegovo pitanje.

Tu prece treba uzeti u ozbir SEO optimizaciju, i hoces li da pravis sajt ili ce to zauvek biti forum, pa da stavis kljucnarec-forum, a mozda je najlepse kljucnarec.me/forum
[ pff @ 16.05.2016. 18:30 ] @
Pre svega da se zahvalim na odgovorima. :)

Za sada je u planu samo forum. Sve ide ka tome da cu uzeti kljucnarec.ME domen.

Da li imate iskustva sa pozicioniranjem .me domena na Google-u? Ima li razlike pri rangiranju?
[ Aleksandar Đokić @ 16.05.2016. 19:59 ] @
Ja ne, niti me to nesto specijalno interesuje :), mislim da imas cak poseban podforum za SEO.
[ goropad @ 16.05.2016. 21:54 ] @
svi top domeni imaju isti prioritet. S tim sto .rs domen bolje prolazi u srbiji nego u ostatku sveta, .com su svuda prisutni, i takooo. Sve to imas u google webmaster tool da podesis region, mislim da mozes da suzis domet domena samo na odredjeni region u samoj zemlji srbiji :) ako te bas to interesuje.
[ Zlatni_bg @ 17.05.2016. 07:09 ] @
Dok sam se ja bavio SEO, bilo je dosta penala na regionalne domene u poredjenju sa internacionalnim. Ako trazis iz zemlje iz koje je domen, lakse nadjes, ali stranci dosta teze dolaze do tvog sajta. Uvek su com/net/org ispred tebe.

Ako planiras da sajt bude na srpskom, uzmes rs domen, ako planiras engleski/internacionalni, uzmes com ili slicno, igra reci uvek dobro dodje i nadje se neki domen koji odgovara.