[ VladeM. @ 19.05.2016. 09:14 ] @
Pozdrav. Ima li neko iskustva sa ovim 'projektorčićima', kako to u praksi radi?http://www.aliexpress.com/cate...mp;SortType=price_asc&tag=
[ Java Beograd @ 19.05.2016. 09:36 ] @
Ima dosta review-ova na YT.
Na primer: https://www.youtube.com/watch?v=_SIXsMFi-gU
[ bordzija @ 26.11.2018. 11:42 ] @
Da ne otvaram novu temu, i ja sam se zainteresovao za ove kineske projektore. Svuda gde se prodaju na internetu ljudi striktno izbegavaju da se dođe, proba i kupi, što je nekada bila sasvim normalna pojava. Ne žele čak ni na poruke da odgovore da ih nebi ocenili, samo ako im pošaljete ime i prezime, telefon i adresu - šalju pouzećem. I tako u mom tulumarenju po youtube-u i kp sajtu naletim na oglas gde prodaje čovek tek kupljen uc46 jer mu slika ne odgovara.

Odgovor prenosim u celosti:
Citat:
Slika je na nivou soni trinitronca katodne cevi sa malo namagnetisanim ekranom. Pomera spektar boja u ljubicasto, imaju sočiva neku polarizaciju. Unutra je jedan led ekran kroz koji prolazi svetlo 150 lumena, 150! Napred je sočivo koje se okreće kao stono ogledalo za šminku i time radi korekciju trapeza. Izoštravanje se radi tako što se sočivo odvrće i zavrće u kućištu. Veoma jednostavno, šuplje, galami više nego i veliki projektori. Slika kad ode preko metar i po prelazi u neki kolaž fazon, nešto kao vodene boje, nedefinisano, neoštro sa pogrešnim bojama.

Cena za takvu sliku je 6500 ne 9500. Realno.
Ko je gledao filmove na projektore i hoće to da doživi, ovaj projektor nije za to.

Za to su LG od 360 evra, 500-600 lumena, 1280x800px.

Ja nisam mogao da gledam filmove u boji, jer se videlo da gledam sliku, osećalo se intuitivno da je slika neispravna.

Mislim da nije do komada nego do kutija tehnologije sa mobilnim ekranom i lampom kroz lupu.


Elem sve u svemu, snimci rivjua na jutjub su sve neki blagi užas i katastrofa, sve kao neki polumrak, loše kamere...Moj lični doživljaj kao da se gleda piratski snimak kamerom u bioskopu.

[Ovu poruku je menjao bordzija dana 26.11.2018. u 14:05 GMT+1]