[ bogdan.kecman @ 22.05.2016. 20:36 ] @
nekako mi ovo deluje kao najtacniji deo foruma za pitanje ... elem, spalio sam sertifikat na licnoj, ima 2 godine, zakazao sam sad opet u muriji da mi oprave al nesto mi se ne dojmi da ce to biti do kraja nedelje a mora prijavim porez ... jbg uvek se setim zadnji dan :( .. pa reko da vidim dal neko ima ideju dal mogu negde neki drugi sertifikat da kupim za "dan" da odem u ponedeljak i da ga dobijem pre kraja meseca da mogu prijavim porez za 2015 ?
[ Dexic @ 23.05.2016. 10:30 ] @
Drugi cert da kupis?:) Ne moze, mora tim LK sertifikatima da se prijavi porez, i mora biti tvoj :) Verovatno znas, ali zvuci kao da si na ovo drugo mislio.

A elektronski sertifikat MUP izdaje besplatno, ali mozes i drugde uzeti taj sertifikat za LK, ali se placa.
[ bogdan.kecman @ 23.05.2016. 10:54 ] @
ne mora taj sa LK to znam provereno, mogu da uzmem sertifikat od poste (ceka se mesec dva), mogu sa halcom sertifikatom (ceka se 2-6 nedelja), bilo koji od tih sertifikata kazu u poreskoj da radi za porez ... takodje ne mora ni da bude moj, mogu sa tvojim da prijavim porez, samo mora da odem u poresku i dam im tvoj jmbg i napisem ovlastenje da sa tvojim kljucem moze da se radi xyz dana sa mojim nalozima i to radi (tako sam prijavio prosle godine sa snajinim halcom-om ali nisam bio dovoljno inteligentan da onda odma zavrsim i opravim moj u lk nego sam opet cekao zadnji dan)...

Citat:
ali mozes i drugde uzeti taj sertifikat za LK, ali se placa.

ma nemam problem da platim, imam problem da cekam red u panduraciji 700 sati, gde mogu da odem da uzmem odma?