[ H.I.M. @ 05.04.2004. 09:37 ] @
Treba mi literatura o Pascalu... Kodovi, primeri... Bilo šta... Zahvalan na bilo kakvoj pomoći...! |
[ H.I.M. @ 05.04.2004. 09:37 ] @
[ -=k3rn3l=- @ 05.04.2004. 17:35 ] @
e pa nisam siguran ali idi na www.puskice.com to je FONov sajt tamo nadji na Prvoj ili Mozda sada na drugoj godini Pascal ili Principi programiranja. imas da downloadujes dobre primere dosta zadataka i sto je njabolje sve objasnjenjo i cak imas i seminarske koje se zadaju na FONu tipa video klub, prodaja, apoteka. e to ti je veoma dobro za ucenje. a ako hoces konkretno literaturu onda idi na
bxteam.org i tamo skini imas dve knjige za pascal sa primerima ali na engleskom [ smfilip @ 05.04.2004. 19:13 ] @
nije puskice.com nego puskice.co.yu
[ -=k3rn3l=- @ 06.04.2004. 20:26 ] @
e da hvala na ispravci. pa nema veze to znaci da tamo ne idem cesto i da sam dobar student :) lol lol lol
[ Strika @ 07.04.2004. 10:14 ] @
Ako si pocetnik imas dve Krugove knjige "Osnovi programiranja u pascalu" 1 i 2, Milana Cabarkape. Knjige su dobre i kao podsetnik.
[ H.I.M. @ 07.04.2004. 18:10 ] @
Zna li neko free literaturu... Može i
engleska [ -=k3rn3l=- @ 07.04.2004. 18:11 ] @
e pa ako te bas knjiga interesuje onda o'brian kompletna referenca turbo paskala naravno na srpskom i veoma je popularna kod studenata koji rade pascal.
[ H.I.M. @ 08.04.2004. 16:51 ] @
Da li bi mogao da mi daš stranicu (ako nije problem)?!
[ rilax @ 08.04.2004. 19:08 ] @
Marco Cantu - Essential Pascal (www.marcocantu.com, mislim) Mozes da potrazis prevod na naski - KB je izdala nesto prevoda ovog autora (Mastering Delphi i sl.)
Cabarkapa ima odlicne knjige sa luckastim nazivom "Programiranje & programiranje", probaj sa njima... Skokni na www.kombib.co.yu ili www.mikroknjiga.co.yu i potrazi nesto... E, ima neki ruski sajt sa gomilom knjiga u HTML formatu (za dz. naravno) - ako se setim napisacu ti ... [ H.I.M. @ 11.04.2004. 17:02 ] @
Tamo na sajtu puskyce je na forumu većinom razmena, a ja sam iz CRO...
Teško mi je tako doći do knjiga!!! Ima li neko rešenje? [ -=k3rn3l=- @ 11.04.2004. 22:26 ] @
izvinjavam se sto nisam video da je sajt modifikovan i da vise nema knjiga . moja jedina pomoc bi ti bila da ti posaljem na mail literaturu i neke stvarcice 2 knjige ali na engleskom i nesto sa primerima a i mogu da ti MOZDA posaljem na srpskom primere ako ih nadjem a ti lepo sada reci ako hoces i ostavi mi mail na koji hoces da ti saljem. ako mogu da pomognem tu sam.
[ H.I.M. @ 13.04.2004. 21:46 ] @
Hvala na pomoći! Cenim to! Svi ste mi do sada dosta pomogli... Jedini jezik u kojem sam se snalazio se zvao QBASIC! Ako mozes, posalji na
[email protected] P.S. Ono u e-mail adresi je broj nula, a ne slovo 0! [ RaDiCH @ 01.04.2006. 09:19 ] @
Evo malo osnova za pascal:
Osnovni tipovi podataka: If-then naredbe: Integer – cijeli if (uslov) then Realni – real begin Znakovni – char (kod) Logicki – boolean end; Deklaracija varijabli: case of naredba: Var case varijabla of n:integer; vrijednost 1: (n deklarisan kao cjelobrojni tip podatka) begin x,x1:real (kod) (x i x1 deklarisani kao realni broj) end; ... For naredba: Pridruzivanje varijabli: for varijabla:=vr1 to vr2 do Znak za pridruzivanje je := begin n:=200 (n ima vrijednost 200) (kod) x:=x+1; end; struktura programa: program ime_programa; var varijable begin (kod programa) End. Standardne funkcije: Abs – apsolutna vrijednost (-4 = 4) Sqr – kvadrat nekog broja (sqr(x)) Sqrt – korijen broja sqrt(x) Sin – sinus Cos – kosinus Trunc – odbacuje decimale (3.6 = 3) Round – zaokruzuje broj ovisno o decimali [ Miloš Baić @ 01.04.2006. 11:49 ] @
[ IvanBeograd @ 01.04.2006. 11:50 ] @
Pogledaj malo ranije tj. starije teme,nasao bih svasta zanimljivo!
Moj savet ti je www.ebooksclub.org ,knjiga koliko hoces :) Ima i poneka za pascal :) Pozzzz Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|