[ Tudfa @ 08.06.2016. 12:37 ] @
Trenutno modelujem bazu gde treba da postoje korisnici koji bi bili generalno administratori. Takodje moguce i moderatori (sa manjim nivoom pristupa) ali problem mi prave drugi korisnici. Evo cisto da prikazem hijerarhiju:

- admin
- moderator
- vlasnik
- zaposleni

(ovo bi bila neka tabela Privilegije)

E sad. Da pravim tabelu Korisnici i Privilegije ne ide... Zasto ? Pa recimo zaposleni ima smenu, ali vlasnik je nema. A kamoli admin i moderator (u mojoj situaciji). Vrv bih mogao ovih primera smisliti jos... Nije logicno da samo zato sto zaposleni ima svoju smenu, da to polje bude null u slucaju admina, moderatora i vlasnika.

Tako da se pitam sta mi je ovde najbolje / najoptimalnije ciniti ?

Mislio sam mozda da napravim tabelu Administrators ili tako nesto i da tu drzim admine i moderatore. I da napravim drugu tabelu za vlasnike i zaposlene. Jednostavno da podelim te dve vrste korisnika...Takodje tu se pitam sta da radim sa tabelom Privilegije ?[ captPicard @ 18.06.2016. 09:59 ] @
Kako ne možeš? Smjena je 0-24 za administratore i moderatore.
[ nkrgovic @ 18.06.2016. 13:15 ] @
Sta ce mu smena? U kojoj tabeli ce da je drzi? Ima tabele:

- Zaposleni : id,username, password, ime, prezime
- ZaposleniExtra : id(foreign key iz Zaposleni), datum zaposljenja, tra la la.... sve sto ne treba kad se radi SELECT * SVAKI PUT)
- Kategorije : ID_kategorije, nazic (admin, vlasink, zaposleni....)
- ZaposleniKategorija (ID, ID_Zaposleni, ID_Kategorije)
- Smena ID,ID_Zaposleni,ID_Smene

I tako dalje. Svaka kategorija ima svoju tabelu, veze idu u odvojeni sifarnik u foreign key, izvlaci se uz jedan Join. U cemu je problem, ovo je bar standardni dizajn?