[ filipenko6 @ 08.06.2016. 22:12 ] @
Ono sto znam od ranije (DDR i DDR2) jeste da su Kingston, Corsair, Crucial, Buffalo, Patriot, G.Skill, Mushkin, GEIL, Super*Talent, OCz sam vrh i znam da koriste cipove od Samsung, Micron, Hynix, Powerchip, Nanya, Elpida, Qimonda, Infineon fabrika

Ali me zanima za ove ostale sto se ponekad vide kod nas kakvi su u toj utakmici:

Transcend
Apacer
Elixir
Avexir
SiliconPower
Kingmax
A-data
TeamGroup
TakeMS
Pqi
TwinMOS

Koji od ovih poslednjih vredi i moze se porediti sa prvim spiskom?
[ Vitez8 @ 09.07.2016. 19:15 ] @
Evo ti top3 koje su mi se najbolje pokazale:

TakeMS
Transcend
Apacer


Imao sam iskustva na 8 racunara i od ove tri se najbolje pokazala TakeMS koja i posle preko 8godina i svakodnevnog koristenja racunara radi bez mane!
[ Zlatni_bg @ 22.08.2016. 01:57 ] @
ADATA odlicna, Transcend vise pravi fles memorije, SiliconPower isto tu negde, dobar "value" RAM, Apacer malo ispod njih, ostali, sta znam.

Mislim da je bolja diskusija oko memorijskih cipova (DDR3, DDR4, GDDR5) jer postoji ogromna razlika u kvalitetu istih. Uglavnom se koriste Samsung, Hynix, Elpida etc. Npr u gomili grafickih kartica se pokazalo da Samsung radi perverzno, daje nenormalan overclock prostor, Hynix takodje, a Elpida zahteva ogroman protok hladnog vazduha preko sebe da bi ista mogla da ponudi preko deklarisane brzine.

Sto se tice pitanja, dao sam neki svoj odgovor. Ali ne znam sto bi se mucio sa bilo kojim manje poznatim brendom kad razlika u ceni nije uopste drasticna. Od donjih, sto se tice RAMa konkretno, gledao bih ADATA i SP.