[ R A V E N @ 11.06.2016. 03:24 ] @
Prije nekog vremena sam na jednoj temi pisao intezivno o CFL (Compact Fluorescent Lamp) sijalicama i to sam radio u private window-u, dakle, nakon što ugasim Vivaldi, svi podaci na mome računaru kojima neka stranica sa Interneta može pristupiti se brišu. Jedini podaci koji su mogli dospjeti "napolje" o meni su o operativnom sistemu, user agent-u (Vivaldi), rezoluciji i dimenzijama monitora i to da je podešeno na 32-bit-nu boju. Onda kada odem na YouTube i to direktno upisujući adresu u address bar, pa onda izvršim pretragu, jako često mi se sada pojavljuje reklama (predvideo) za LED sijalice! ![]() ![]() Kako je Google ovo provalio? ![]() Znam da ima neki javni IP koji je uvijk drugačiji kad upalim računar. Onda mora biti i neki privatni IP koji je uvijek isti, pa me možda preko njega Google prepozna? Nadalje, često mi se pojavljuju i reklame za preparate protiv gubitka kose i za gubitak tjelesne težine, a oboje ovo se odnosi na mene. ![]() ![]() [Ovu poruku je menjao R A V E N dana 11.06.2016. u 04:37 GMT+1] |