[ pctel @ 12.06.2016. 22:28 ] @
Da li ne neko u skorije vreme postavio GPS tracking na vozila? Imam oko desetak vozila, zanima me da li se vise isplati naruciti uredjaje iz Kine i kupiti aplikaciju, pa formirati server, ili koristiti na pretplatu gotovo resenje neke od firmi koje to nude? Ima li neko neki primer cena za poredjenje? Cak smo usluyno uradili ugradnju uredjaja u vozila jedne od najvecih kompanija u Srbiji, imamo taj deo kadrova koji montazu obavljaju veoma brzo i kvalitetno, ali sa tim IT delom (server i aplikacija) nismo imali dodirnih tacaka.
[ beep @ 30.07.2016. 15:14 ] @
Pozz...

Postoji opensource resenje Traccar server koji podrzava preko stotinjak protokola. Server moze da radi na Linux i Win platformi jer je pisan u Java-i. Najbolje bi bilo da server bude u 'oblaku'(Virtual Server Hosting). Mozes da korisits besplatno godinu dana Amazon EC2 Virtual Server Hosting, samo je potrebna validna kartica. Tako da te server i hosting ne kostaju ama bas nista, sem malo izgubljenog vremena da se to namesti. Ja imam svoj server pa ako ti treba za probu javi se na mail.
[ ivauuuun45 @ 02.11.2016. 11:44 ] @
Koja je razlika između recimo ovog sustava za GPS praćenje http://www.mireofleet.com/hr/rjesenja i tog opensource-a? osim naravno u cijeni
da ne plaćam ako nije velika razlika.. imam 5-6 dostavnih vozila