[ bicuri @ 13.06.2016. 13:59 ] @
Pozdrav ljudi. Da li negde na netu postoji kompletan tutorijal za keyword planner? Otvorio sam kampanju preko keyword plannera, medjutim sad sam veoma zbunjen jer postoji brdo brdo opcija ovde na karticama, campaign, ad groups, settings, ads, keywords, ad extensions, dimensions...

I izabrao sam budzet od 0.7 dolara dnevno, medjutim kad sam izabrao kljucne reci za koje cu da se oglasavam ja ustvari nista nisam podesio. Sta to uopste ja oglasavam, sta je landing page, tj ne mogu uopste da nadjem gde da ubacim landing page, itd itd. Moze neka pomoc, neki kompletan tutorijal, jer sve tutorijale koje sam pratio na yt-u objasnjavaju samo taj prvi deo oko biranja kljucnih reci i celog tog interfejsa medjutim nigde nista o ovom trenutnom interfejsu gde ima brdo opcija a ja ne mogu da se snadjem.

Edit: Samo da jos malo pojasnim. Zelim da se oglasavam na gugl pretrazi, da za odredjene termine pretrage budem kotiran visoko placanjem reklama, ne zelim reklame po sajtovima preko adsensa ili cega vec. I nije da ne znam nista oko ovoga, znam sta je landing page, ctr, impressions, cpc(avg, max), conversion rate, itd itd. U sustini sam upoznat sa svim sto se pominje tu ali me sokirao ovaj interfejs jer ni na jednom jedinom tutorijalu nisam video da je neko do ovde stigao, uglavnom svi objasne keyword planner i cao.
[ zeljko.jankovic @ 07.12.2016. 22:19 ] @
Zdravo, prezimenjak. Keyword planner je samo alat za planiranje ključnih reči u Gugl kampanjama. Da bi se oglašavao na Guglu, poznavanje Keyword plannera i toga šta koji termin znači, možda neće biti dovoljno. Moj predlog ti je da probaš da nađeš na youtube-u tutorijale za AdWords i da se upoznaš sa strukturama naloga, šta se podešava na nivou Accounta, šta na nivou kampanje, a šta na nivou ad grupa i oglasa. Naučićeš i zašto je dobra struktura sajta jedan od najbitnijih faktora pri planiranju kampanja i kako sadržajem na sajtu možeš da utičeš na kvalitativni skor ključne reči i njegovim povećanjem smanjiš cenu oglasa ili pobediš konkurenciju za određenu poziciju. Ako ti treba konkretno pomoć oko oglašavanja, napiši šta želiš da postigneš i za koje ključne reči da se oglašavaš, pa ću ti pomoći.

Pozdrav