[ igor tomic @ 20.06.2016. 13:31 ] @
Znaci imam objekat sa 15 senzora(dg55), centrala je evo192, 2 tipkovnice(k64).
15 senzora je spojeno na 7 zona. Npr. na nekoj zoni je samo 1 senzor (garaza) a na nekoj zoni su 3 senzora (dnevni boravak) itd...

Alarm se ponekad ukljuci sam, iscitam dogadjaje i kaze mi koja je zona aktivirala alarm (a fizicki nitko nije ulazio u objekat).
Jedanpu je to npr. bila zona 2, drugi put zona 5. Znaci nema nikakve logike da kazem zona 2 mi je problematicna, pa da na toj zoni detaljno ispitam senzore.
Sva oprema na objektu je nova.

Spojim laptom i stavim monitoring i fizicki pratim kad se neko krece po objektu sve mi uredno pokazuje sta se od senzora otvara.

Prijedlozi?

Citajuci uputstvo vidim ako je ukupan zbroj potrosaca (senzori, tipkovnice i moduli) veci od 700 mA, potrebno je vanjsko napajanje. Kod mene je zbroj 705 mA.
Pitanje.

1. Kakvo se dodatno napajanje spaja i kako.
2. Jeli ovo izvor tih problema da mi se alarm aktivira sam, jer mu treba jos "snage" pa radi nestabilno.

[ scoolptor @ 20.06.2016. 15:41 ] @
Pogledao sam uputstvo. Pokusaj da se igras sa dzamperima senzora
J2 definise osetljivost : normalna/povisena
J3 definise aktivaciju jednom ili sa dve ivice signala
[ igor tomic @ 22.06.2016. 08:23 ] @
probao sam sa J3 i za sada (1 dan rada) nije bilo lazni dojava o alarmu. Pitanje neki od senzora su okrenuti prema prozorima. Jeli moguce da se senzor aktivira ako ima nekakvih kretanja koje uoci kroz prozor.
[ scoolptor @ 22.06.2016. 15:26 ] @
U uputstvu za montazu pise:
Citat:
Avoid placing the detector in proximity to the following sources of interference:
reflective surfaces, direct air flow from vents, fans, windows, sources of steam or
oil vapor, infrared light sources and objects causing temperature changes such
as heaters, refrigerators and ovens