[ Zlatni_bg @ 24.06.2016. 11:25 ] @
Pozdrav drugari,

Imam jedan problem. Vec neki period nisam koristio ovaj racunar za koji je zakacen LG 22EA53 22" IPS monitor. Pocele su da me bole oci kad radim s njim i imam utisak kad gledam u nesto sa belom ili sivom pozadinom kao da se pomera. Kao neko strujanje piksela da vidim. Resio sam to da snimim u slow-motion modu preko telefona koji snima i 4K - pokusao sam ali youtube prikazuje samo 60FPS, ne mogu da izvucem tih 120FPS, elem nebitno, pokusajte da vidite ovo.Da li je ovo u granicama normale jer me stvarno bole oci posle koriscenja monitora?

Ovo sve sto se vidi preko telefona je primetno i golim okom.[Ovu poruku je menjao Binary Mind dana 24.06.2016. u 17:13 GMT+1]
[ Binary Mind @ 29.06.2016. 17:56 ] @
Stvarno se primećuje malo talasanja (više talasanje nego flicker to jest treperenje). E sad... može li malo više o samom sistemu? Koja grafika je u upotrebi? Kako je monitor povezan sa računarom? Da li je jedini, ili ima više monitora? Jesu li interfejs kablovi kvalitetni ili neki jeftini kung fu itd... svaka informacija će biti od koristi...

[Ovu poruku je menjao Binary Mind dana 01.07.2016. u 21:19 GMT+1]
[ Zlatni_bg @ 05.07.2016. 09:24 ] @
Grafika je R9 270X, uskoro cu probati na drugoj grafici. Signal ide preko HDMI kabla, HAMA, ~1.5m, pozlaceni konektori (ne verujem da je bitno), probao DVI/VGA, isti slucaj. Jedini zakaceni monitor je u pitanju, star je cca 2 godine. Gledao sam kabl od monitora da odvojim sto je vise moguce od ostalih kako ne bih ostavio prostora spoljnom uticaju.

Nazalost slab sam s vremenom kako bih ovo izgurao do kraja i tako ce verovatno biti narednih 10-15 dana, garanciju imam jos godinu dana pa razmisljam da je iskoristim. Za sad sta sam uradio je da sam poslao LG-u mail i uredno su mi odgovorili sa savetima + ne-botovski odgovor da im posaljem SN itd, cini mi se da i oni primecuju flicker.

Fora je sto koliko kapiram na novijim IPS-ovima da ne bi trebalo uopste da ga bude?

Izvinjavam se na oskudnosti u odgovoru sada, pokusacu uskoro da dam bolji odgovor i da probam drugu grafiku. Ono sto najvise bode oci je talasanje koje se primeti kad je odredjeni deo ekrana ispunjen istom bojom.