[ ParaVredim @ 26.06.2016. 01:18 ] @
Ovako,hteo bih da vam iznesem moje misljenje o usluzi SBB,i da vas pitam,da li biste ovo uzeli

Bio sam korisnik SBB internet i internet.Kabl me podseća na to (još stoji u dvorištu).Što se tiče interneta bio sam zadovoljan,ali telezivija je bila loša.Pošto čitam ugovore do zadnje tačke,video sam da oni plaćaju penale ako se odjavim pre roka od 2 godine.Zato sam čekao da prodje sve to.E sad,ugasio sam sve,sve i predao (jedino je došlo do zabune jer sam poneo pogrešan kabl,al ok),al oni su lopovi pa su lopovi.Oni mi ladno šalju račune a ja uveliko prešao na telekom.Ja odem tamo sa planom da im sve tamo spalim a njih pošteno izbatinam,ali sam naišao na miroljubiv rad radnika u SBB poslovnici u Vršcu .Za tili čas smo sve rešili a ja sam sada zadovoljan korisnik usluga Telekoma Srbija.
[ whitie2004 @ 26.06.2016. 08:03 ] @
Pozurio si sa zakljuccima ....

Ja sam svojevremeno dobio jednu fantomsku stavku u racunu. Pozvao korisnicki i lako se dogovorili da to nema veze samnom i da se to brise. Svi srecni. Da, kako da ne. Sledeci mesec, novi racun i stara stavka. Zajedno sa kamatom i ponovljena za ovaj mesec. Opet korisnicki i novi decko se cudi 'kako bre ... i evo brisem sve' ! Nov mesec, nov racun, nova devojka. Ocito procitala staru prepisku i ide sa novom spikom: zakazala razgovor sa kontrolorom, trenutno nije tu! Pa onda : 'evo poslao sam mejl finansijskoj sluzbi...' Pa: 'A da vi nama posaljete zvanicno zalbu ...' i standardno : 'Nemozemo mi tu nista, to oni gore ...'

Da skratim, za manje od 8 meseci na kraju sve bude srecno zavrseno. U medjuvremenu shvatis da postoji jedan covek, negde u djunglama Amazonije koji je jedini ovlascen da stornira potrazivanja. On to radi 2 puta godisnje i placen je da sto manje radi!