[ blentavi_vuja @ 26.06.2016. 03:15 ] @
Problem sa televizorom toshiba 40hl933g, kada se ukljuci crfvena lampica samo blinka i tv ne reaguje ni na daljinac ni na dugmice na samom tv-u! Merenjem sam ustanovio da je jedan od dva komada sbr10100ctfp neispravan tj na jednom kod menrenja izmedju srednjih nozica kad spoljnim ima oko 500 oma kada je minus u sredini a u obrnutom smeru ne daje nista sto i tako treba a kod drugog ne daje nikakve znake zivota... Zanima me gde mogu da nadjem sbr10100ctfp i da li je moguce da taj neispravan pravi ovakav problem? Jedan od ta dva daje 5v a drugi bi trebalo da daje 12v (trenuto ne daje nista a i ne znam da li treba da daje nesto dok je tv u stanju mirovanja tj ugasen a kad se upali treba da se pojavi 12v ili treba da bude 12v i kada je ugasen i kada je upaljen) koji idu na plocu gde se nalazie dugmici za paljenje tva pojacavanje kao i ulazno izlazne komponente... U prilogu je slika da bude jasnije... ![]() Stim sto sam probao iz napajanja od racunara da stavim dve druge diode al opet ne daje rezultate... ove sto sam stavio su 20a i 40v a originalne su 10a i 100v Kada se na plocu u prilogu ispod dovede direktno 12v i 5v od ispravnog napajanja za pc lampica od tva sija crveno bez ikakvog treperenja... to sam cisto testirao da vidim da li je upravljacka plocica ispravna ili je do napajanja ![]() Ako neko ima neku ideju neka se javi, i dal bi sta postigao ako zamenim sve tri diode za svaki slucaj... Negde sam na netu naleteo da je ovo treptanje led diode znak da je tv u SAFE modu i da se iskljuci na 24 sata pa da se drzi dugme za paljenje pa tek onda ukljuci u struju al to nije dalo nikakve rezultate.... Mene definitovno bune ove dve diode sto su potpuno iste oznake al jedna od njih ne daje znake zivota i oznacena je na slici sa X a druga je ok. Hvala |