[ Son Of Alerik @ 05.04.2004. 16:47 ] @
Uradio sam jednu malu bazu podataka i sve radi ok. Ono što bih ja hteo je sledeće: kad neko u pretrazi recimo odabere ime Pera da mi baza prikaže koliko Pera ima trenutno u bazi. Program je vezan na access bazu sledećim kodom: Code: Set ws = DBEngine.Workspaces(0) Set db = ws.OpenDatabase(App.Path & "\baza\baza.dat") Set Data1.Recordset = db.OpenRecordset("SELECT * FROM Baza;") Data1.Refresh Data1.ReadOnly = True E tu sad sledi mali recordcount koji po pokretanju programa prebroji koliko zapisa ima u bazi i tu cifru doda kao form.caption: Code: With Data1.Recordset .MoveLast intRecs = .RecordCount End With Me.Caption = " Baza (ukupno zapisa u bazi: " & intRecs & ")" Data1.Recordset.MoveFirst Do sada ovaj deo radi sve kako treba, ali kad odradi pretragu po, recimo, imenu kako da odradim da mi kao form.caption piše npr „U bazi postoji 5 Pera“? Kod za pretragu: Code: strPretraga = "Ime LIKE" varName = InputBox("Unesi ime: ", _ "Pretraga po imenu") ' Data1.Recordset.MoveFirst varName = Trim(varName) If varName = "" Then Exit Sub Else: varName = "'" & varName & "*'" End If ' With Me.Data1.Recordset strBkMark = .Bookmark .FindFirst "Ime LIKE" & varName If .NoMatch Then .Bookmark = strBkMark End If End With E tu sam sad pokušavao da sredim ono na sledeći način: Code: Do While Not data1.recordset.eof data1.recordset.findnext(strPretraga & varName) inRecs2 = data1.recordset.recordcount Loop Ali mi ovo uvek vraća ukupan broj zapisa u bazi. Da li postoji način kako da prebroji broj traženih zapisa? Izvinjavam se na malo dužem postu. Pozdrav i hvala unapred. |