Pozdrav!
Molim te da pišeš sa više detalja jer mi "u prilogu mi se ovo pojavilo kao problem" ne govori šta je problem.
Ako sam pogodio, problem je što se tekst ispod Člana 3 preselio na drugu stranu. U prozoru za podešavanje Paragraph-a na tabu Line and Page Breaks isključi Page break before za tekst koji je neposredno ispod člana 1.
Sada uopšteno.
Nisi napisao koju verziju Worda koristiš, ali u verziji 2013 postoji opcija brisanja formata teksta (pogledaj sliku). Potom možeš da tekst formatiraš po želji ili da mu dodeliš format iz postojećeg teksta sa Format Painter-om.
U verziji 2013 postoji više opcija za Paste Special kad se kopira iz Word dokumenta u Word dokument pa može da se iz pdf tekst iskopira u prazan dokument, a onda iskoristi jedna od opcija takvog kopiranja. Meni je interesantno kopiranje samo teksta (bez formata), koji poprima osobine (format, stil) postojećeg teksta u ciljnom dokumentu.
Ako nemaš te opcije uvezenom tekstu dodeli Normal stil, primeni nad njim Justify poravnanje, naslovima (kojih ima malo) željeni stil (npr. Heading...) ili kopiraj iz postojećeg teksta Format Painter-om, a sređivanje Člana možeš na dva načina, zavisno od toga koliko ih ima. U priloženom tekstu ih je malo pa može i ručno. Klikni mišem na npr. Član 1 i u jednom koraku dodeli npr. sledeće osobine. Centrirano, sa 12 pt pre i 6 pt posle, Single Line spacing, Keep with next. Kad hoćeš da središ sledeći, npr. Član 2 klikneš na njega i pritisneš F4.
Može i sa Find and Replace.
Problem može da pravi što negde ima, a negde ne razmak pre Paragraph mark-a. Ukloni ga tako što ćeš u Find what staviti "^w^p" (bez navodnika) a u Replace With "^p" bez navodnika). Sada u Find what stavi "Član^w^#^p" (bez navodnika) a u Replace With "^&" bez navodnika) i nad njim uz pomoć ekranskog tastera Fornat (dole levo) primeni navedeno (željeno) formatiranje. Predlažem da ideš korak po korak tj. da ne pritiskaš Replace All.
Za članove sa višecifrenim brojem u drugom (n-tom) koraku dodaj potreban broj puta "#^" i ponovi postupak zamene.
Sada ti je verovatno jasan i moj prethodni mejl. U prozoru Find and Replace je i ekranski taster Spacial gde možeš videti i izabrati oznake za Paragraph mark (Paragraph caracter), Line Break i ostalo.
Sve najbolje!
Ratko