[ mstevica @ 26.07.2016. 05:41 ] @
Racun mi je dobro radio dok sam imao obican hard disk.Onda sam kupijo Kinston SV300S37A120G i od tad pocinju moji problemi.
Prvo nedjedejucu u koji je mod podesen u biosu , dignem windows 7 u IDE modu na SSD.Radio mi je desetak dana ok.Kada sam procitao da maora biti u AHCI modu ja prebacim i preinstarim windows 7 .
E od tada pocinju moji problemi.
Desava mi se da se ukoci sve na par sekundi i da pocne da vrti cd i oda se odkoci.
Neki programi kada instalima , insatlacija tece sasvim normalno ali ga windos ne instalira.Uopste nema instalicije niti foldera u program fajlsu.
Neke programe nece uopste da istalira izbaci samo grasu.
Nosio sam u servis a oni su mi relki da je sve uredu sa komponetama, sve su istestirali.Jedino sto im je mozda sumljivo je ssd ali samo zato sto je Hard Disk Sentinel izbacijio 80 posto peformansi.Svi ostali parapmetri su ok.Jos su mi rekli u servisu da je mozda problem izmedu komunacije proce sa ssd , posto je starija ploca.U pitanju je ploca Gigabyte GA-965P-DS3 (rev. 3.3) . Cak sam i abtejtovao sistem na windows 10 i isto se desava.
[ Binary Mind @ 03.08.2016. 19:34 ] @
Da nije nešto od SATA uređaja na Marvelovom kontroleru? To ume da prouzrokuje takve probleme kod tih Gigabyte ploča... kad se kombinuju Intel i Marvel...
[ mstevica @ 04.08.2016. 00:05 ] @
Stigla mi je pci kartica , koja na sebi ima dva sata3 priljucka.Kada sam nju ubacio i upalio racunar , sentinel je pokazao 100 posto performansi.I ja se tman obaradovao.Instaliram sistem ponovo , ubacima kinstonov programam za proveru ssd i on kaze da je sve ok.Restartujem ja racunar kad ono nece da se podigne.samo izbaci winows 7 i stoji.Probam ponovo da dignem sistem on krene sve normalno da dize i kada dodje do dele da restatruje i ponvo pokrene racinar , kada pokrene racunar nevidi vise ssd.Tako dva tri pota probao i svaki put isto.Nakraju ubacim obdisan hdd i sad radi ok.Odneo sam ssd u prodavnicu gde sam kupio da ga detaljno provere.