[ Zlatni_bg @ 06.08.2016. 04:42 ] @
Pozdrav,

nisam do sad koristio RGB trake pa me interesuje da li same RGB trake (mislim na one sa pravim RGB diodama) mogu da daju belu svetlost? Znam da je bela spoj svih boja ali me interesuje da li RGB diode mogu to da izvedu i da li izvedu to kako treba, tacnije da li je prijatno za oci ili je vrlo neprijatno. Ako neko ima sliku takodje mogao bi da okaci. Sve snimke na YT sa RGB trakama i kontrolerima koje sam pogledao nemaju uopste test bele boje.

Hvala
[ vucko47 @ 06.08.2016. 12:41 ] @
Jedino sa cime sam se sretao to su RGB + W i koliko se secam da su davale belu boju.
Sve ostalo sto se valja je teski kinez i tu nije cisto bela boja.
Probaj naci te trake i ako je moguce isprobati ih u radnji pa videti kakvu svetlost daju.
Imaju pet izvoda za prikljucenje a ja ako se setim gde sam ih nabavljao napisacu ovde.
Mozda i imam negde neko parce pa cu probati da nadjem
[ korisnikk @ 07.08.2016. 20:42 ] @
Pogledaj ovde na 5:45
https://www.youtube.com/watch?v=GuFSrzrxKpw
[ Zlatni_bg @ 15.08.2016. 00:22 ] @
Hvala na odgovorima :)

Koliko sam cuo iz iskustava i video, daje malo plavicast utisak, uzivo jos nisam video, a i kod nas su im cene paprene - cca 1500rsd/m. Bukvalno se vise isplati paralelno jedna bela i ispod RGB. Pogledacu kod drugara kako izgleda to, mada sam malo zabrinut uticaja na oci cak i da izgleda u neku ruku okej.