[ ambre @ 12.08.2016. 02:13 ] @
Model LE32A656, kupljen 2009 u Tehnomarketu tadasnjem. Nije led. E sada na njega je nakacen Echolite - IKOM-ov (najkineskiji moguci) STB. Na sva 4 HDMI porta desava se sledece: u senkama tv programa koji je pusten pojavljuju se neke sitne bele tackice , a po ukljucenju poneka horizontalna tanka linija samo proleti i obavezno zvuk pukne, tj eksplodira, tako da svi u sobi umalo dozive srcani udar, nebitno koliko tv bio pojacan. Probao sam i SCART sa istog STB-a ali se isto sve desava. Bili tehnicari iz IKOM-a, probali drugi noviji STB isto, kazu riknuli ulazi na tvu i dali neki broj majstora na Banovom Brdu. E sada sa kompa sam probao VGA ulaz na tvu radi sve normalno nema abnormalija po displeju tva.
Pre neki dan izgleda konacno crkao ili je tu negde, upali se bude slike na par sekundi i posle crno, a od danas samo se ukjuci ali displej se ne ukljucuje, ne cuje se ni karakteristicno pistanje iz trafoa.
Tv je kod matoraca, pa mi je potrebno prvo da saznam odokativno sta moze da bude kvar da bih ih na vreme pripremio na investiciju Radio je 14000h okvirno, tako pise u servisnom meniju.
Da li stvarno moze da bude neka sekcija oko tih portova ili je nesto drugo u pitanju?
Kod koga da ga nosim, a da ne dere i da je dobar majstor. Ovih ovlascenih se malo plasim (poput BG Elektronika..) ?
Na Samsungovom sajtu ovlasceni servisi su Ignis, Nepo System i jedan servis u Ratka Mitrovica.
Hvala najlepse
[ gilopile @ 12.08.2016. 02:55 ] @
Kovle, izgleda mi da je sada crklo i pozadinsko svetlo. Da li je problem u sklopu sa inverter trafoom ili neka od CCFL lampi, vrag zna bez detaljnog pregleda.

Da li uopste ima ton kada ga ukljucis, tj da li se cuje neki kanal da radi i da li kada uperis neku jacu lampu u panel, vidis sliku kada se pogled iz blizine?

Sto se HDMI-a tice, moze biti svasta, pocevsi od losih elek. kond na main boardu do samog kontrolera na njemu, pa i do napajanja.

Trebala bi mu bas dobra generalka i ne znam koliko je to isplativo, jer je ocigledno da ima vise nepovezanih kvarova.
[ ambre @ 12.08.2016. 07:38 ] @
Sada se ne cuje nikakav ton, tj nikakav kanal, mogu da pritiskam sta hocu po daljinskom nista se ne prikazuje na TVu, samo blinka crvena lampica kako stisnem dugme na daljinskom. Gledao sam i sa lampom, crn istovetno kao kada je iskljucen.
Kaze cale pre nego sto je postao crn skroz, kada ga je ukljucio pojavile su se uspravne linije tanke po panelu i sledeci put kada je hteo da ga ukljuci nije palio vise panel.
Ako ne mozes ovde, mozes li da mi posaljes PP sa preporukom nekog majstora ili servisa eventualno koji je deru kozu sa ledja za ono sto kosta triputa manje?
PS imam snimljen klip kako je to izgledalo pre nego sto je otkazao ceo tv, okacicu na youtube pa stavljam ovde :)
[ ambre @ 26.08.2016. 19:47 ] @
Javili su iz servisa da je otisla glavna ploca ipak je naponska skroz u redu, svi naponi su koliki i treba da budu. Ciljaju konkretno na procesor, ali ne verujem.da ce iko time da se bavi, jer ne moze adekvatno da se naplati. Nosio sam u E*ran TV servis, ponudjena mi je zamena ploce i cena od 22.000din. Tako da sam sada u potrazi za nekom polovnom. Ako neko zna nekoga ko se bavi time nek pise ovde ili na mail. Hvala unapred! :)
[ gilopile @ 26.08.2016. 20:18 ] @
Ako mozes, slikaj main board sa obe strane ili napisi tacnu oznaku modula.
[ ambre @ 26.08.2016. 20:55 ] @
BN94-01741V