[ ivanivan94 @ 19.08.2016. 08:16 ] @
Kolege, potrebna mi je pomoć u Excel-u, naime na radnom listu postoji često potreba da se "skriva" i "otkriva" određeni broj redova (jedan ili u rasponu više njih odjednom). Naravno da znam da se to može lako uraditi selektovanjem nekog reda ili više njih i onda na traci alata na Format/Hide & Unhide...ali to mi zbog specifične situacije neradi posao pa da na to netrošim vreme. Znači potreban mi je VBA code, ja na radnom listu imam Button, koji klikom otvara formu, na formi naravno imam jedan Button i jedan TextBox1. E sada ja hoću da kada u taj TextBox1 upišem redni broj nekog reda npr. 8 / klik na Button1 i da se u tom momentu red 8 "sakrije". Naravno nije teško napisati jednostavan code koji to radi bez problema: Code: Private Sub CommandButton1_Click() If (TextBox1.Text = "8") Then Rows("8").EntireRow.Hidden = True End If End Sub i naravno ako želim taj red da "otkrijem" koristim drugu formu na kojoj je takođe TextBox1 i Button: Code: Private Sub CommandButton1_Click() If (TextBox1.Text = "8") Then Rows("8").EntireRow.Hidden = False End If End Sub Ali problem je što se tu neradi samo recimo desetak redova ili sl. već što to moše biti i red 8 ali i red 508, pa da nebi morao pisati posebno za svaki red (kod od kilometar, kao primer ispod): Code: Private Sub CommandButton1_Click() If (TextBox1.Text = "8") Then Rows("8").EntireRow.Hidden = True ElseIf (TextBox1.Text = "9") Then Rows("9").EntireRow.Hidden = True ElseIf (TextBox1.Text = "10") Then Rows("10").EntireRow.Hidden = True . . . ElseIf (TextBox1.Text = "508") Then Rows("508").EntireRow.Hidden = True End If End Sub Meni treba Code kada na Formi1 u TextBox1 upišem bilo koji red da klikom na Button1 te forme on biva "skriven" ili ako u TextBox1 unesem raspon npr. od 58:66 da ti redovi iz raspona budu "sakriveni" ! Naravno druga Forma2 izgleda isto samo što ona radi Unhide onog ili onih redova koji budu uneseni u TextBox1 druge forme. Svakako ukoliko je ovo moguće kako sam ja zamislio. Ako nije izvinjavam se. Hvala unapred. |