[ SamuraiSx @ 04.09.2016. 13:23 ] @
Zelim da pomognem drugu koji studira na akademiji i svira klarinet, pa samo prosledjujem link donacije koju je on otvorio zarad nabavke novog instrumenta.
Naime, da bi nastavio studije potreban mu je novi klarinet jer stari koji svira vec 10 godina nije vise u funkciji. Njegovi su bez posla i nisu u mogucnosti da mu to priuste te on pokusava prikupiti pare.
instrumenti su skupi, a njegov je preko 4000$, no talentovan je i zeli ozbiljno da se bavi muzikom i ne odustaje, a i profesor mu pomaze u nabavci i jednom delu sume.
Eto kolega mi je i muzicar, hocu i ja da pomognem pa da prosledim.
Molim vas ko moze donirajte, donira se preko kreditne kartice, to je strani sajt za donacije u kategoriji za 'pomoc studijama', pa kasnije prosledjuju na PayPal pokretaca donacije. Samo kada bi svako dao po 1$ barem bilo bi dovoljno.
Kad nasa drzava nece da pomogne mlade talente, barem mi narod da ih izguramo.

link od sajta donacije je ovde, a mozete i da ga poslusate jer je stavio svoj snimak i da procitate opsirnije njegovim recima o svemu
https://www.generosity.com/edu...lp-buying-a-new-rc-clarinet--2

Hvala svima unapred!


p.s. I izvinjavam se ukoliko je tema na pogresnom odeljku foruma ali ne nadjoh za ovakav slucaj mesto pa otvaram ovde i nadam se da moze da ostane jer ovo nije nikakva self promocija, vec samo share-ovanje o pomoci mladom muzickom talentu.
[ Kovacevic Vladimir @ 05.09.2016. 05:26 ] @
Preporuka za ispravku u PROFILU:
muzikaten - nije ispravna reč. Musikanten je već nešto bolja, mada strana reč, a Muzičar je, ipak, za ovaj Forum - najrazumljivija.

Što se tiče instrumenta:
ima ih raznih u professional klasi i nisu tako skupi.
http://www.ebay.com/bhp/yamaha-clarinet
http://www.ebay.com/bhp/buffet-clarinet
http://www.ebay.com/bhp/selmer-clarinet

Osim toga, klarinetisti (često) rešavaju svoj problem kupovinom samo vrhunske pifle/pisak/usnik
http://www.mitrosmusic.com/proizvodi/k:449-Piskovi-i-usnici
pod predpostavkom da je ostali deo klarineta (mehanika, zaptivenost itd.) u ispravnom stanju.

U svakom slučaju, želim kolegi-muzičaru da ima dobar instrument, ali nisam siguran da je Forum najbolji izbor za prikupljanje donacija.

Pozdrav