[ sabacc @ 14.09.2016. 10:01 ] @
Pretražiti listu u combo box može se uraditi izborom opcije Auto Expand (znači kada krenete da kucate naziv nečega automatski Vam se pretražuje lista)

Problem je u sledećem: Ovaj način pravi problem ako recimo naziv nečeg počinje sa znakom " u listi combo box recimo "Petar Petrović" i vi krenete da kucate Petar nećete na taj način uspeti da ga nađete itd.(radi kada znate tačan naziv) Da li mi neko može pomoći ako negde postoji code VBA koji mogu skinuti sličan onom na koji pretraživači rade (izbaci mi listu najsličnijih tom nazivu). Problem nije mali, a mnogo bi značio svima.
[ Getsbi @ 14.09.2016. 10:29 ] @
To što si napisao su dve vrste pretrage. Prva je senzitivna i radi filtriranje nakon svakog pritisnutog tastera.
Druga je takva da nakon napisanog niza u polju moraš da pokreneš neki događaj da bi Access znao da otpočne sa pretraživanjem.
U tom drugom slučaju daje sve rezultate gde se traženi niz nalazi. Bilo na početku, u sredini ili na kraju nekog naziva ili rečenice.
Zakačiću ti jedan primer koji sam davno pokupio ovde na forumu i koji radi upravo ovo drugo. Nije sa Combo box-om već je sa List Box-om. Pokreni formu: nadi_artikal.
[ sabacc @ 14.09.2016. 12:38 ] @
HVALA! Rešen problem uz tvoju pomoć