[ Shuma @ 26.12.2001. 13:45 ] @
Pre svega, totalni sam pocetnik u ovoj oblasti pa pretpostavljam da je ovo sto vas pitam dosta komplikovano (makar meni tako deluje). Nadam se da medju vama ipak ima nekog ko ce moci da pomogne.
Elem, problem je sledeci. Napravio sam neki sajt i to je ono sto inace radim. Ali sad treba da uradim nesto sa cim veze nemam. Treba da postavim sajt na neki racunar i da taj racunar dodam u vec postojecu mrezu (akademsku). Znaci sajt ce biti hostovan na tom racunaru. Posto to nisam radio nikad, zakljucio sam da bih trebao da na taj racunar instaliram isti sistem kao na mom serveru (Linux Suse). Instalirao sam to, znaci Linux, MySQL, Apache ... Kada u cilju testiranja otvaram novi IP na serveru menjam rc.config i http,conf, pa sam i to uradio na slican nacin. E sad, sta treba jos da uradim. Kako da taj racunar zakacim na mrezu (dobio sam IP i domen) i sta treba da podesi da bi to radilo.
Ako neko moze i ako to nije previse komplikovano, najbolje bi bila neka step by step procedura, ili makar objasnjenje sta sve treba da se menja i gde da trazim manuele, helpove da to napravim.
Hvala unapred
[ B o j a n @ 27.12.2001. 09:03 ] @
Evo ja cu sad da te ubijem u pojam. L;)

Prvo, ako se vec bavis tim poslom profesionalno, zatrazi profesionalnu pomoc za takav problem. Tu se isto pominje da ce taj racunar da bude u akademskoj mrezi, zar ne ? ... Ma dajjj ... Potrazi pomoc od nekog kolege, sta vec ... Iz tvog posta se vidi ne samo da si pocetnik u Mreznom okruzenju, nego pocetnik u Linux administriranju.

S'toga, jos jednom: To je prevelik posao, a koliko shvatam i premalo vremena da bi ti sad procitao sve potrebne tutorijale za tako nesto, i sad se tu igrao sa akademskim racunarima ... Pffff
[ Shuma @ 27.12.2001. 09:17 ] @
Hvala ti puno sto si mi otvorio oci :-) Ja sam cini mi se i napisao da sam totalni pocetnik u svemu ovom, jer sam samo obican programer koji sve ceka na gotovo. Pretpostavljam da nije sramota biti pocetnik i da si i ti to jednom bio. Ako mozes napisi sta od tutoriala da citam, ako ne onda nista.
[ B o j a n @ 27.12.2001. 09:28 ] @
evo par probranih iz /usr/doc/Linux-HOWTOs/
Apache-Overview-HOWTO
Net-HOWTO
Ethernet-HOWTO
Installation-HOWTO
Kernel-HOWTO
KickStart-HOWTO
Networking-Overview-HOWTO
PPP-HOWTO
Security-HOWTO
WWW-HOWTO

Inace imas slicne u /usr/doc/Linux-mini-HOWTOs/