[ djzoran7 @ 25.09.2016. 17:39 ] @
Pozdrav,

U hodniku stana mi se nalazi telefonska uticnica, adsl modem je u dnevnoj sobi.
Kako da izvedem povezivanje tel.uticnice i modema?

Na predhodnom stanu sam razvlacio telefonski kabel nekih 10ak metara ali nakon izvesnog vremena signal je postao jako los i pravio mi je problem.
Tada sam problem resio tako sto sam iz uticnice razvlacio (plavo bele telefonske zice) telefonsku instalaciju i samim tim uticnicu doveo do modema (ovo resenje je jako ruzno i nije dekorativno).

Selim se u drugi stan i zeleo bih da ovaj tehnicki problem resim a da bude i estetski.

Hvala
[ batalale @ 25.09.2016. 18:41 ] @
Najjednostavniji način je da postaviš ruter u hodnik i nema potrebe za razvlačenjem kabla.
[ djzoran7 @ 25.09.2016. 21:38 ] @
onda moram da razvlacim lan kabal do racunara i do kabal do IPTV-a
[ batalale @ 26.09.2016. 09:12 ] @
Mislio sam da ti treba samo za kompjuter pa rekoh, wifi ti rešava.
Ništa, kupi gotov telefonski produžni kabal i nećeš imati problema. Ja sam u mom stanu postavio kabal od 10m, od tt utičnice do rutera, da bi ruter bio negde na sredini stana jer mi iz predsoblja nije pokrivao ceo stan. Sve je radilo ok.
[ calexx @ 26.09.2016. 12:10 ] @
Citat:
djzoran7:Na predhodnom stanu sam razvlacio telefonski kabel nekih 10ak metara ali nakon izvesnog vremena signal je postao jako los i pravio mi je problem.
Deluje da je problem negde ovde, kako si prethodni put razvlačio telefonski kabl? Ako su koristio pristojan i dobro napravljen kabl, ne bi trebalo da bude razlike između njega i plavo-bele žice. Da nije posle nekog vremena bio oštećen na bilo koji način?
[ gilopile @ 26.09.2016. 12:27 ] @
Razvuci taj plavo - beli i to ti je to. Naravno, uvek moze da se odradi da se ne vidi ako se zavuce pod lajsne, iza namestaja i sl. AKo ipak ne moze ni tako, onda stemovanje ne gine :D

Mada mislim i da ne bi imao problema i sa licnastim tel. kablom. Zgodniji je mnogo od plavo-belog za razvlacenje i sakrivanje. Kao sto Cale kaze, mozda je nesto drugo bilo u pitanju kada je signal oslabio.

Nema tu sta da oslabljuje, kabel je, ili ce raditi u startu kako treba, ili nece.
[ djzoran7 @ 26.09.2016. 20:44 ] @
vidi, to je i meni bilo cudno da taj kabal radi i funkcionise vise od dve godine i samo najednom problem, pozvao sam tada servisere iz telekoma i ubedjivao sam ih da je problem kod njih a ne kod mene ali kad sam iskljucio taj kabal sve je ferceralo odlicno.
redovno sam kabal kupio u radnji i oni su mi montirali stipaljke ni danas mi nije jasno zbog cega je to bio problem.
mislio sam da postoji neka druga vrsta kablova koja moze da se iskoristi za povezivanje uticnice i modema.
[ calexx @ 26.09.2016. 20:59 ] @
Samo još nešto, kako si uopšte sve povezao? Kako si povezao telefone u stanu, da li iz iste utičnice, preko razdelnika, preko splitera, neka treća kombinacija? Koliko telefona imaš i kako si ih povezivao? To može da pravi smetnje ako nije urađeno po propisu.