Meni se desilo nesto slicno . I to sa onim najboljim kulerom Box sa bakarnom osnovom i unutrasnjost je od bakra

originalno zamisljen za Pentium 4 8XX dva procesora u jednom i to se grejalo ko ludo pa je Intel davao ove Box kulere.
Kad sam dobio kompjuter bila je iskljucena u BIOS-u kontrola broja obrtaja ventilatora ! Jos plus svega napajanje koje je u sebi imalo dodatnu plocicu za kontrolu broja obrtaja ventilatora !! Valjda je zato neki " genije " i iskljucio kontolu u BIOS-u.
U sustini ventilator je dok nisam ukapirao sta se desava isao do 6.000 u min !!! Procesor je bio u granicama normale za tu klasu ispod 50 stepeni . I naravno Djavo nikada ne spava dok sam opipavao Kuler rukom koliko je vruc , sta se desava sa njim, zakaci mi se onaj dodati kabl 4 pinac za peraja hladnjaka ! Ventilator stoji zaglavljen i ja znajuci da tom modelu malo treba umesta da iskljucim komp, povucem kabl i peraje pukne !!!
Posle izbacim napajanje , ukljucim u BIOS-u kontrolu brzine ventilatora i umesto 6.000 gde se cuo jace od Kosacice, dobijem normalnih 2.100 obrtaja ali zbog jednog peraja manje drci , mada nije toliko drasticno i nepodnosljivo kao kada se vrteo na 6.000 obrtaja.
To mi se desilo naravno jednom u zivotu , jer je realna sansa za ovako nesto bar sam mislio mala, ali koliko citam i nije

Sada je sve manje vise normalno , ali me brine sto zbog mehanike kretanja fluida vazduh vise ne struji ravnomerno , brujanje mi ne smeta i sto moram da nabavljam novi . Nabavio sam mu noviji procesor E6XXX pa ce grejanje biti manje.
Jedino sto mi nije palo na pamet , a nece ni posle ovih tekstova da se lome dodatna peraja, jer to nece resiti nista .