[ luaay @ 15.10.2016. 04:19 ] @
Da li je ta funkcija zaista neophodna?
Npr u novoj osmici ta funkcija se nudi automatski ali samo pod uslovom da je nalog povezon sa Microsoft nalogom,npr hotmail ili msn.
Sta dobijam ili gubim sa tim,u najgorem slucaju ako mi neko mazne masinu a nastimovano je da je encrypted,kako je moguce da alarmiram da ne moze da udje,i uostalom nemam povezan nalog laptopa sa microsoft-om.
citam ovaj clanak ali mi bas nije najjasnije.
http://www.howtogeek.com/17359...t-everything-you-need-to-know/
[ bachi @ 15.10.2016. 09:33 ] @
Ne znam, da li ti je ta funkcija zaista neophodna?
[ Aleksandar Đokić @ 15.10.2016. 15:00 ] @
Ako je nastimovano onda bolje da odstimujes.

Citat:
ako mi neko mazne masinu a nastimovano je da je encrypted,kako je moguce da alarmiram da ne moze da udje,i uostalom nemam povezan nalog laptopa sa microsoft-om


Da.
[ luaay @ 19.10.2016. 23:04 ] @
Nismo se razumeli.
Znaci zamislite da nekom dam komp na pozajmicu da ga koristi na 20 min.i ona/on se nikad ne vrate.Samo parafraziriam jer kad ti neko mazne komp.ne ocekujes da ce se to tebi desiti.Da kucnem u drvo jos mi niko nije maznuo ali da budem siguran.
Kako mi onda ta ugradjena enkripcija moze pomoci?
[ cmpstr @ 20.10.2016. 01:09 ] @
Pa nece moci (bukvalno nikako) da ti pristupi fajlovima, cak i ako izvadi hard disk i postavi ga u drugi racunar. Zavisi koliko particija enkriptujes, nisam koristio bitlocker jer jednostavno nemam poveranja u Microsoft i ne volim da "delim" pasvord ni sa kim, ali ja sam paranoik verovatno. A i dan danas ne razumem zasto deliti privatnost sa nekom firmom. Tvoji fajlovi nece biti zakljucani ili skriveni, vec fizicki necitljivi toj osobi, u koliko nema tvoj pasvord. Mislim da nece biti neke osetne degradacije u perfomansama.
Ja na prastarom quad core racunaru nemam dodatno usporenje(koristio truecrypt umesto bitlockera), jer se enkripcija/dekripcija vrsi brzinom od oko 400 MB/s. Enkripcija u retkim slucajevima moze da bude i mac sa dve ostrice. Koristi neki duzi pasvord i ocigledno ne smes da zaboravis svoj pasvord nikada. Koristi slobodno enkripciju ako mislis da imas neke osetljive podatke (ili ako ce ti to pomoci da mirnije spavas), zasto da ne.
Samo ti mozes da znas da li ti je potrebna ili ne. Nadam se da ti je malo jasnije.
[ luaay @ 20.10.2016. 06:57 ] @
evo,ovako to izgleda,sa ovim se suocavam.
[ bachi @ 20.10.2016. 07:30 ] @
Citat:
bachi:
Ne znam, da li ti je ta funkcija zaista neophodna?