[ Boban.RU @ 07.11.2016. 23:34 ] @
Dobio sam mustek powermust 800VA pro kome je izgleda otišla baterija. Vidim da je to neka praistorija, ne mogu naći na netu skoro ništa o njemu, pa me zanima da li se isplati kupovati bateriju za njega (cca 2500 din), da li bi bio dovoljan za bezbedno gašenje računara (kad nestane struja), ukoliko je uopšte pametno koristiti tako staru stvar (mada mi ni računar nije baš mlad). Konfiguracija je I5 750, 8 giga rama, grafika nvidia GTX 660, HDD 2 TB, napajanje ocz 750W.
Drugo pitanje je kako da utvrdim ispravnost UPSa, pošto njegova baterija ima samo oko 8V napona. Kad ga uključim na 220V samo na trenutak bljesne crvena dioda i ništa se ne dešava. Na Izlazima nema nikakvog naizmeničnog napona.
Probao sam na kratko da umesto ove baterije spojim neki akumulator od auta koji nije baš u najboljem stanju i tad je na izlazima dao oko 180 V i upalio narandžastu diodu uz povremeno pištanje, Nisam probao da li puni akumulator kad se uključi na 220v jer sam čitao negde da može ups da "crkne" ako se stavi akumulator većeg kapaciteta od predviđenog jer navodno povuče jaku struju kod punjenja.