[ Ivan.Markovic @ 21.11.2016. 15:05 ] @
Povodom sve većeg broja opasnosti koje kruže Internetom (a i vašim telefonom, frižiderom, automobilom, ...) kao i povodom teksta koji je objavio poverenik za informacije: "Vaša komunikacija nije bezbedna", rešio sam da dam svoj mali doprinos zajednici :) Na ovoj stranici nalazi se monitor SSL sertifikata javnih web servisa Republike Srbije.

Vise na linku: http://security-net.biz/ssl-monitor-rs-services.html
[ Aleksandar Đokić @ 21.11.2016. 20:38 ] @
Sto vise stvari budu stavljali online, ssl ce biti bitniji naravno. Mogao si da proveris i jel sertifikat cist "domain validation", ili nesto naprednije.

Mene kod sertifikata najvise brinu ISP-ovi, i mogucnost nekog https proxyja izmedju. Doduse ne bas lako, ali je moguce doci do (triple)wildcard sertifikata i tako "simulirati" da je sertifikat dobar, a u stvari je provajderov sertifikat. To lako vidis ako otvoris sertifikat, ali da li stvarno svaki put svako klikne da proveri ko je "issuer" itd - sumnjam.

Ja sam jednom hteo radi probe da napravim i uspesno napravio transparent https proxy sa Squid-om, i "samo" mi je falio sertifikat da korisnik pojma nema da izmedju postoji proxy (osim ako bas ne klikne da proveri)
[ Ivan.Markovic @ 21.11.2016. 22:51 ] @
Hvala na komentarima, nove funkcionalnosti su u planu.
[ Ivan.Markovic @ 22.11.2016. 21:35 ] @
eUprava: ‘Bezbednost korisnika na prvom mestu, radimo na zameni SSL sertifikata’: http://www.netokracija.rs/euprava-zamena-ssl-sertifikat-124319