[ dr. Christian Troy @ 27.11.2016. 22:02 ] @
Pozdrav dragi moji forumaši.
Kako da u navedenom operativnom odjednom zatvorim više fajlova?
Na primer: otvorena su mi 8 Microsoft Word fajlova te da ih odjenom zatvorim a da ne moram svaki ponaosob da zatvaram na dugme X koje se nalazi u gornjem desnom uglu prozora.
[ bachi @ 27.11.2016. 22:18 ] @
start, kucaš taskkill /im winword.exe
[ calexx @ 27.11.2016. 23:25 ] @
Ne koristim ali zar ne postoji Close All?
[ ademare @ 28.11.2016. 00:22 ] @
Sto pises kad ne koristis ? Da koristis ne bi pisao fantazije
[ calexx @ 28.11.2016. 02:51 ] @
Ako ne koristim neki program, to ne znači da ga ne znam ali se često nađe neko sa pametnim komentarom.

Malopre sam otvorio Pendžere da proverim svoje fantazije i ... kod mene postoji Close All ... kakve su mi to fantazije ako su realne???
[ SlobaBgd @ 28.11.2016. 06:27 ] @
Naravno da postoji, kako kaže calexx.
Samo, treba podesiti da se programi u taskbaru prikazuju "allways combine".
[ ademare @ 28.11.2016. 17:21 ] @
@ Callex , samo nemoj ti drugima pisati ironicno o pametnim komentarima jer je 99 % tvojih ajde najblaze receno su za wc solju to defaultu .

Ako imas tu opciju napisi gde je i kako se dolazi do nje , napisati " evo kod mene ima " ne znaci Totalno nista .

@ SlobaBgd

to je podeseno po defaultu , znaci Properties , pa Taskbar buttons , always combine , hide labels , samo ja tu opciju ne vidim . Close all opciju.
[ calexx @ 28.11.2016. 21:52 ] @
Ja sam u startu napisao da bi trebalo da postoji i posle tvoje poruke sam samo proverio da li stvarno postoji. Pokretač teme nije dalje pitao pa sam pretpostavio da se razume i da ne mora da mu se crta.

Baš me zanima na koje moje poruke se odnosi tvoj sledeći komentar pa da počnem da učim da mi se ne ponavlja. Ne računaju se poruke koje ne razumeš.
[ SlobaBgd @ 28.11.2016. 23:14 ] @
Citat:
ademare:
@ SlobaBgd

to je podeseno po defaultu , znaci Properties , pa Taskbar buttons , always combine , hide labels , samo ja tu opciju ne vidim . Close all opciju.[ ademare @ 28.11.2016. 23:53 ] @
Citat:
calexx:
Ja sam u startu napisao da bi trebalo da postoji i posle tvoje poruke sam samo proverio da li stvarno postoji. Pokretač teme nije dalje pitao pa sam pretpostavio da se razume i da ne mora da mu se crta.

Baš me zanima na koje moje poruke se odnosi tvoj sledeći komentar pa da počnem da učim da mi se ne ponavlja. Ne računaju se poruke koje ne razumeš.


Ostavi ljutnju po strani ali ta Opcija NE postoji u win 7 !!

Ajde lepo dokazi snimi screenshoot ako postoji i sve u redu . Ja cu ti prvi priznati da si u pravu , a da ja nisam . Za sada Ti nisi u pravu i tako ce ocigledno i ostati , jer opcija ne postoji !! Pa ne mozes ni da dokazes da nesto postoji , sto ne postoji .

Evo neki " naivan " covek napravio program koji ce da radi to sto bi trebalo da radi Nepostojeca opcija. Dzabe se jadan mucio , kad ste ti i Sloba otkrili ono sto niko nije

http://www.ntwind.com/software/utilities/close-all.html

Inace ta opcija je postojala , ali negde u win 98 SE , od tada je nisam video .
[ Morpheus NS @ 28.11.2016. 23:59 ] @
Desni klik na ikonicu u taskbaru, ljudi dragi...

http://www.groovypost.com/tips...es-programs-windows-7-taskbar/
[ ademare @ 29.11.2016. 00:03 ] @
To ce zatvoriti 3 prozora Chroma , 2 prozora Skypa , jedan Firefox-a itd . sta je vec sve otvoreno ????
Bachi je u postu 2. na temi dao neki najpriblizniji surogat . Ovo sa skrinom jednostavno nije ono sto se trazi ! Time ces zatvoriti samo Chrome prozore. Da si radio u Chromu da otvaras nove tabove , umesto prozore , imao bi samo jedan prozor i to Nije closs All Windows opcija , tj. jeste ali za jedan pregram, ali ne za sve otvorene prozore , koji mogu biti razlicitih programa.
[ calexx @ 29.11.2016. 00:56 ] @
Citat:
dr. Christian Troy:Kako da u navedenom operativnom odjednom zatvorim više fajlova?
Na primer: otvorena su mi 8 Microsoft Word fajlova te da ih odjenom zatvorim a da ne moram svaki ponaosob da zatvaram na dugme X koje se nalazi u gornjem desnom uglu prozora.
Ovde se traže razne varijacije ali ne vidim pitanje o zatvaranju prozora nego otvorenih fajlova, konkretno 8 word fajlova pa se moj odgovor odnosio na to pitanje. Kao i prva poruka gde sam pomenuo Close All dugme. To postoji u wordu a o tome kako zatvoriti više prozora nisam ni razmišljao.
Taj deo je valjda ok pa ne moram da pokazujem, ionako nisam pri kompu.
[ ademare @ 29.11.2016. 02:53 ] @
Uhvatio si se toga kao sto se kaze " ko pijan plota " Tema nije staticna , vec dinamicna , iskrsavaju novi problemi i nova resenja !

Evo sve cekam da se javi pokretac teme i da napise " Calexx mi je Nemerljivo pomogao , time sto je napisao da postoji opcija "

A dobro da zavrsavamo sa ovim , valjda je neko nesto naucio iz ove teme.

Bachi je u startu razumeo sta je problem i ponudio resenje.

Drugo resenje , je ovaj besplatni zgodni programcic , koji resava to isto , samo elegantnije sa ikonama, ili sve odjednom, vise programa gasi , ne znam kako kome , ali meni je to zatrebalo bas mnogo puta , ili se cekira pa pozatvara kome sta treba . Tako da je meni tema bila korisna da pronadjem program, za koji ranije nisam znao da postoji.

Zatvaranje prozora jednog programa i nema neku svrhu osim ako je u pitanju 10-ne prozora .
[ calexx @ 29.11.2016. 03:39 ] @
Kakve dinamičke teme, sam naslov kaže o čemu se radi, više otvorenih fajlova i način da se oni zatvore. Tu ne vidim kao rešenje ubijanje svih otvorenih prozora ... čovek hoće da zatvori 8 word dokumenata a dobije predlog da ubije sve sa desktopa.
I ja čekam pokretača teme da vidimo koliko mu je pomoglo pa da zatvaramo a vi za drugi problem otvorite drugu temu.
[ valjan @ 29.11.2016. 05:13 ] @
Koja je verzija MS Worda? U starijim je postojala fora da se drži Shift, klikne na File meni i pojavi se opcija Close All. U ovim novim sa ribonima i čudima nisam video takav mehanizam, ni kad odaberem kastomizaciju ne vidim je među raspoloživim komandama...
[ calexx @ 29.11.2016. 06:02 ] @
U novijim se radi podešavanje Quick Access Toolbara pa se tu ubace potrebne nove komande.
[ SlobaBgd @ 29.11.2016. 08:24 ] @
ZAŠTO se ne vidi slika u mojoj poruci: http://www.elitesecurity.org/p3715904 ?
Slika je, inače, ovde: http://www.mycity.rs/imgs4/14288_67285693_All.jpg
[ valjan @ 29.11.2016. 09:31 ] @
Možda je ovo razlog:

Citat:
You don't have permission to access /imgs4/14288_67285693_All.jpg on this server.
[ SlobaBgd @ 29.11.2016. 10:14 ] @
Pa baš zato i pitam, zašto ne možemo da vidimo sliku?
Ja je vidim direktno na tom sajtu u poruci, bilo da sam ulogovan tamo ili ne. Odavde ne mogu da joj pristupim.
[ dr. Christian Troy @ 29.11.2016. 10:57 ] @
Evo da se javim kako ne bih ispao nepristojan.
Svima Vam mnogo hvala na priloženim odgovorima.

Na početku nisam mogao da zatvorim sve fajlove od jednomzbog toga što nisam podesio


Nakon što sam uradio šta ste mi predložili, mogu od jednom da zatvorim sve prozore:
Elem, na drugom forumu jedan forumaš mi je odgovorio:
Citat:
Postoji jedan mali programčić od svega 162kB: "Close All opened Windows in 1 click" kojim se dvoklikom sa radne površine ili klikom sa taskbara može u trenu zatvoriti sve što je trenutno otvoreno na radnoj površini makar to bilo i 100 programa...Have fun.
[ calexx @ 29.11.2016. 13:08 ] @
Ok, znači tebi je bio potreban program ili način da zatvoriš sve prozore koje si otvorio, svejedno da li je to samo 8 word dokumenata ili ti dokumenti plus neki browser plus neki file manager plus ... sve ostalo što je trenutno otvoreno.

Prvi način se odnosi na konkretan program pa ako word dokumente otvara u posebnim prozorima umesto recimo u tabovima, onda sa tim podešavanjima svi prozori budu pod jednim dugmetom i onda se sve zatvara jednim klikom. To je bolje rešenje od ovog programčeta koje zatvara sve otvorene prozore. Osim ako ti nije ideja da u nekom trenutku zatvoriš baš sve prozore a ne pomenutih 8 word dokumenata.
Citat:
SlobaBgd: Pa baš zato i pitam, zašto ne možemo da vidimo sliku?
Ja je vidim direktno na tom sajtu u poruci, bilo da sam ulogovan tamo ili ne. Odavde ne mogu da joj pristupim.
Pa to i mi pitamo, samo što ne znam šta znači to "odavde" jer direkt klik na poslednji link daje onu poruku o nedozvoljenom pristupu. Ti iz nekog razloga imaš pristup ulogovan ili ne, mi ostali ne možemo da je vidimo.
[ SlobaBgd @ 29.11.2016. 13:32 ] @
OK, hajde iskopiraj link u Address Bar Browsera i probaj da otvoriš sliku.
Kao što rekoh, ni ja ne mogu da otvorim sliku klikom na link u poruci gore.
Direktno - mogu (preko address bara).
[ ademare @ 29.11.2016. 14:39 ] @
Pokretacu teme je Ipak najvise pomogao Callex , sa odgovorom " postoji opcija " . To je valjda dovoljna pomoc.

Na kraju sto je ispalo da Opcija NE postoji nema veze .

Bachi je razumeo pokretaca teme, sta mu treba , drzimo se samo pokretaca, Callex, kaze da smo mi svi ostali Nevazni , eto ja sam ga razumeo, On nije, ali to je samo vazno .

Eto javio ti se Pokretac i rekao sta je imao da kaze, pa ti Bolje i Brze Lockuj ovu Svoju Sramotu . Ako mozes i brisi je jer ko iscita temu , ima da ti se smeje
[ calexx @ 29.11.2016. 14:52 ] @
Pišeš svašta, ajde pročitaj prvu temu i odgovori kako se odjednom zatvara 8 word dokumenata. OK je varijanta sa kombinovanim prozorima pa svi imaju jedno dugme a ja sam dao alternativu koja se odnosi konkretno na word i koja konkretno zatvara sve otvorene fajlove ali ne i sam word.
Nisi razumeo pitanje koje glasi ... ajde još jednom ... kako se zatvara više fajlova odjednom sa konkretnim primerom a ne kako se zatvaraju svi prozori na desktopu ili kako se kompletno zatvara neki program.
Ne znam gde si se napalio da mi kontriraš, nemam običaj da padam tako nisko i da tražim o čemu se radi pa ću da se odjavim a temu neću da zatvaram jer ti možda padne na um još neki biser pa da ne bude da sam sprečio tvoje nadahnuće.
Citat:
SlobaBgd:OK, hajde iskopiraj link u Address Bar Browsera i probaj da otvoriš sliku.
Kao što rekoh, ni ja ne mogu da otvorim sliku klikom na link u poruci gore.
Direktno - mogu (preko address bara).
Ovde već mora neko ko se time bavi, zanimljivo je da je u oba taba potpuno isti link ali jedan ne može, drugi može.
[ ademare @ 29.11.2016. 15:02 ] @
Naravno da ne postoje nikakve dublje pobude . Napisao sam jednu bezazlenu salu , citiracu je , ima i smajli , sto valjda normalnom coveku sugerise da je u pitanju sala .

Citat:
ademare:
Sto pises kad ne koristis ? Da koristis ne bi pisao fantazije ;)


Posle toga si planuo , Besnis , sto najvise govori o tebi , a ne o meni . Nikada nisam voleo ljude koji i najbezazleniju salu tumace , kao Pokusaj Ubistva .

Ostali Biseri su samo tvoji , da cekas Pokretaca , pa da zakljucavas temu itd. Nista nisam izmislio , samo me mrzi da sada sve citiram i prepucavam se , jer i za prepucavanje sa druge strane je potreban neko Razuman , sto se kod tebe ne nazire .