[ FranjoZG @ 28.11.2016. 12:54 ] @
Prerovao web, nigdje ništa pametno. Našao, ali za XE8 ili 10.

Treba mi malo više od pozicioniranja na karti (to sam napravio). Trebam mogučnost postavljanja markera na određene pozicije, određivanje udaljenosti, prikazivanje street view za neku lokaciju.
Ima nešto VCL-a, ali meni treba za Android i iOS.
[ captPicard @ 28.11.2016. 15:04 ] @
Neznam kliko ti se to isplati raditi u delphiu. Google ima doata dobar API za maps, a postoje i druga besplatna rjesenja.
Bas moras imati desktop aplikaciju?
Ako da, cisto ideja, napravis web servis i npr REsT om komuniciras?
[ savkic @ 28.11.2016. 16:12 ] @
Ja bih ti preporučio da pogledaš Smart Mobile Studio, Elevate Web Builder kao i UniGui, eventualno TurboCocoa ako koristiš FMX.
Sa prva dva bi pisao u Pascalu a kompajlirao u JS a sa UniGui bi normalno radio Delphi VCL a dobio JS, posle kad dobiješ JS onda preko PhoneGapa to pretvoriš u Android/iOS aplikaciju. Štos je ako ideš sa JS pristupom imaš sve gotovo, ima google maps biblioteki za tu namenu (nisam siguran za izračunavanje udaljenosti), recimo za UniGui koji interno koristi SenchaJS, je ovaj primer http://docs.sencha.com/extjs/4...uild/examples/window/gmap.html.
EWB ima internu map kontrolu koja koristi standardni google maps api. Za SMS nema gotova komponenata ali mozes lako ukljuciti neki eksterni javascript library koji to radi.