[ Dado018 @ 28.11.2016. 18:56 ] @
Potrebno je kreirati php soap servis za autentifikaciju. Serverski deo servisa treba da sadrzi xml fajl u kome ce se nalaziti podaci o korisnicima, kao i sistem koji ce da prihvati soap poruku korisnika, i na osnovu nje izvrsi proveru postojanja korisnika iz xml fajla.
U soap poruci koju korisnik/klijent salje serveru, treba da se nalaze korisnicko ime i sifra. Kada poruka stigne do servera, ime i sifra koji se u njoj nalaze, proveravaju se na osnovu podataka iz xml fajla. Ukoliko korisnik postoji u xml fajlu, generise se sekvenca karaktera po slucajnom izboru (token), a zatim se ta sekvenca karaktera snima u xml dokument (u deo koji se tice korisnika), i takodje salje korisniku/klijentu. Ako je kombinacija korisnickog imena i sifre neispravna, kao odgovor umesto poruke treba poslati -1 ili soap fault exception.
Pored serverskog dela (samog servisa), takodje je potrebno kreirati i klijentski deo aplikacije (koji ce slati korisnicko ime i sifru, i prihvatati i prikazivati dobijeni token).
Za soap koristiti klase SoapServer i SoapClient.

I....šta sada ja da radim? WSDL me najviše buni, na predavanjima je profesor iskoristio neki gotov WSDL, namenjen servisu o kome je predavao, a kako da ja dođem do WSDL-a koji je meni potreban za ovaj zadatak? Hvala unapred
[ djordjeno @ 29.11.2016. 10:39 ] @
WSDL se sam generise kad napravis metode i intefejs na serverskoj strani.