[ predraggg2 @ 05.12.2016. 13:30 ] @
Moze li neko da mi kaze kako da na motoru Beninca BULL 5M povecam snagu otvaranja/zatvaranja kapije. Problem je to sto se kapija zaustavlja cim se na putu tockova nadje malo blata ili leda. |
[ predraggg2 @ 05.12.2016. 13:30 ] @
[ bakara @ 05.12.2016. 15:42 ] @
Pa imas u meniju da povecas snagu.
[ branko tod @ 05.12.2016. 16:03 ] @
Ta kapija nema povećanje snage. Ako je ranije radila dobro, pa je sada oslabila
u pitanju je kvar. Ili mehanički - zupčanici, ili električni- kondenzator ili motor. [ bakara @ 05.12.2016. 17:36 ] @
Kako mislis nema?
Treba da udje u parametre kontrolne jedinice i podesi PNO i PNC, tj silu otvaranja i zatvaranja, a ne bi bilo lose da se poveca ni duzina trajanja guranja (PSO i PSC), mozda ce i to biti sasvim dovoljno. I ne preterivati sa parametrima. [ branko tod @ 05.12.2016. 18:54 ] @
Pročitati moj sledeći post.
[Ovu poruku je menjao branko tod dana 05.12.2016. u 21:17 GMT+1] [ Living Light @ 05.12.2016. 19:00 ] @
Citat: bakara: imas u meniju da povecas snagu. Nema povecanja snage motora. NE radi se o "TOM TIPU Povecanja", nego o momentu "Nategnutosti Sistema", Uputstvo je pisao neki "Šegrt" koristeci Goole Translejter, i to neuko. ---Moze SAMO da se podesava "Kad da Sistem Zapne i prag, kad da Poklekne " i da prestane... ! ( a ne i snaga Motora) [ branko tod @ 05.12.2016. 19:33 ] @
Bakara i L L, sistem ima automatsku detekciju struje motora. Ako ona pređe
preko neke unapred programirane vrednosti sistem misli da je naleteo na prepreku i staje. To nisam spoznao u mojim predhodnim postovima, pa se sada ispravljam. U svakom slučaju sistem IMA promenu snage i treba pogledati u ovom PDF dokumentu na strani 12 sledeće FUNKCIJE u 4 i 5 redu. Re 4 je otvaranje, a 5 zatvaranje. Sve funkcije se mogu podesiti pomoću ovog uputstva. http://www.sezam-doors.com/wp-content/uploads/2015/06/CPBull.pdf Mislim da bi bilo pametno pregledati ceo sisrem da li se negde nisu pojavili povećani mehanički otpori, i da je sistem na granici zbog toga. Evo i montažnog uputstva: http://manuals.easygates.co.uk/PDF/misc/Bull_5M_8M_8OM.pdf predraggg2 - prouči dobro ono uputstvo pa odradi po njemu. Molim da mi oprostite moju grešku sa početka teme, ali se nadam da sam se iskupio ovim postom. [ Living Light @ 05.12.2016. 20:03 ] @
Citat: branko tod:Molim da mi oprostite... Branko, nemas potrebe da se izvinjavas... Niko od nas NIJE ROBOT ! Sa takvom Lepezom elektronike šamaramo, ...da to više nije ovozemaljski normalno. Ko ne bi pogresio ? ...Vujaklija ? ( ni njemu nije lako u Grobu, pored ovih Hardver-Softver problema) NE Brigaj, Budi Spokojan, i NE jedi se... pOz [ bakara @ 06.12.2016. 15:06 ] @
Ne morate meni objasnjavati ja imam 2 beninca motora i sam sam ih i postavljao i programirao
![]() Ima tu jako puno opcija za podesavanje. [ branko tod @ 08.12.2016. 12:20 ] @
Bakara, ne objašnjavam i ne izvinjavam se ja tebi nego prvenstveno postavljaču
teme i svima onima koje sam mojim tekstom doveo u nedoumicu. Samo sa takvim samokritičnim pristupom će ovaj forum opsati i ostati na dobrom stručnom niviou. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|