[ rstevic @ 08.12.2016. 12:31 ] @
Pretpostavljam da ce mi neko reci da ova tema nije za ovaj forum, medjutim mislim da jeste.
Naime Nema nikakvih problema na Oracle strani, mislim da je problem na MSSQL strani.
Pa da pocnemo.


Najpre sam instalirao MSSQL Server Plug In na oracle strani.
Zatim instalacija agenta 13.1.0.0 Na masini na kojoj trci MSSQL Server.
Oracle Cloud control je odmah po startovanju servisa (startuje se automatski odmah på instalaciji) prepoznao Server på imenu i vide LISTENER. (Na ovom serveru imam Listener jer je jedna baza sa tog MS SQL Server (2012) integrisana sa jednom Oracle bazom (11.2.0.3).

E sada dolazi problem, da bi se radio monitoring MSSQL servera i njegovih baza target se mora rucno dodati u cloud control.
postupak je Add target Mannualy pa na sledecoj strani Add Target Declaratively.
Na sledecoj strani treba upisati pa parametara izmedju ostalog URL za JDBC driver. Sintaksa je da se napise jdbc:sqlserver://<servername_ili_ipadresa>:port (ukoliko koristite 1433 koji je default za MSSQL ne morate pisati post. Bitno je ime servera pisati sa sve domenom.

Na kraju mi Baja javi connection timeout jer ne moze da nadje jdbc driver po navedenom portu ili je verzija drivera losa ili sam pogresio URL.

Ima li neko bilo kakvu ideju, kako resiti ovaj problem?

HVALA unapred
[ Aleksandar Đokić @ 08.12.2016. 23:05 ] @
A jel ti sigurno taj port otvoren? Nemoj da je nesto tako glupo.
[ rstevic @ 09.12.2016. 08:28 ] @
Port je sto posto otvoren, moze se videti i iz gornjeg posta, SQL server je integrisan sa Oracle serverom ramena podataka izmedju dva servera ide odlicno.
Ja se na MS SQL Server kacim redovno iz SSMS-a, sa mog racunara kako zbog administracije tako i zbog nekih drugih zahvata to ide på portu 1433.
[ SamoOpusteno @ 09.12.2016. 14:32 ] @
Ako je SQL Server instaliran kao named instance, to treba naznaciti u URL-u. Pogledaj u dokumentaciji za jdbc driver koji ti koristis kako se to radi
[ rstevic @ 09.12.2016. 21:51 ] @
Tu imam tri instance tako da je to savet koji, bi mogao da pomogne. Ja sam pokusao sa HOST_NAME\INSTANCE_NAME ali to mi nije proslo, moguce je da jdbc to ne kapira.
Provericu to pa cu napisati kako je to proslo.
Samo da naglasim da sam ja dva dana na putu i necu moci time da se bavim, videcemo sta ce me docekati kada se vratim u sredu i da li cu imati vremena za to.
Nije nista hitno mi koji smoadministrirali Oracle tek preuzimamo MS SQL Servere tako da se ima lufta u tranzicionom smo periodu

Hvala dobrim ljudima sa zeljom da pomognu
[ rstevic @ 12.12.2016. 13:33 ] @
Hvala AmoOpusteno.
To je bilo to, Named instance, a ja ih imam vise.

Hvala jos jednom