[ tomam @ 26.12.2016. 12:27 ] @
| Pojavila se prilika da ga kupim pa par nedoumica :(
Sta mislite o istom ? mane .... za sta je dobar ......
Koliko bi ga vredelo platiti ( prijateljev prijatelj koliko bi dao ? ) na ebay -u 400 do 1200 dolara
Inace penzioner kome je elektronika kao neki hobi :)
Pozdrav i HVALA za svako misljenje |
[ mikikg @ 26.12.2016. 13:17 ] @
To je 4 x 500MHz osciloskop, dobra sprava, jeste matora malo i na zalasku radnog veka ... Pitanje je da li se dobije komplet sondi uz njega za te frekvencije ...
Ako ne idu sonde ja bih pre porucio za slicne novce ipak moderniji Rigol DS1054Z, novo sve, garancija, nove sonde ...
Imao sam slican HP 4 x 100MHz, ne moze Rigol da se poredi sa tim, ipak je Rigol dosta moderniji i definitivno ima bolji prikaz ...
[ tomam @ 26.12.2016. 13:27 ] @
Samo osciloskop i neka dokumentacija :(
E sad posto nisam bogat :) a politika mi je ako nisam platio sto sam radio , dobro je:)
Zbog toga sam i pitao koliko bi vredelo platiti ga , jer ne bih bilo koga da prevarim , makar i nesveno , zbog toga sam i pitao koliko biste ga vi platili :)
znam da najjevtinije sonde kostaju desetak evra a neke dobre i celo bogastvo
Hvala mikikg
[ mikikg @ 26.12.2016. 13:36 ] @
Te sonde (sive) za 10ak Eur nisu nizasta, mnogo losa izrada, i onaj BNC na kraju kabla sav kilav, teflona nema ni u tragovima, ne hvata lepo konektor - prekida ...
Jedine dobre sonde po pristupacnoj ceni sam nasa opet kod Rigola, za 350MHz je jedna sonda oko 50E ... kod ostalih proizvodjaca ide cena x3 do x10 ...
Rigol DS1054Z definitivno ima najbolji odnost cena/perfomanse i zavrsi ce ti posao za mnoooogooo stvari, cinimi se da se dobije 4 x 150MHz sonde u kompletu.
[ tomam @ 26.12.2016. 13:49 ] @
Zmam :) , iskustvo od pre 20+ godina , imao nekog malog rusa kilavio se nesto nikako da vidim nesto kako treba , donese mi prijatelj neku Textronih sondu 1:10 ,
i mali rus postade sasvim pristojna sparava :D sto i rekli progledao sam :)
[ vladd @ 26.12.2016. 18:13 ] @
Sto bi definisalo cenu oko 200evra, mozda plus koji dekaevric s obzirom da je star, u neurednom stanju, bez pripadajucih sondi, nebazdaren, i neosvezen.
Za svotu preko te je manja dilema, to je vec zona odlicnih Rigola ili pc sprava koje su znacajno upotrebljivije za po kuci od nepotrebnih 4 kanala, 500MHz i par mega digitalizacije..doticnog, inace finog skopa.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.