[ ADNAN_IM @ 28.12.2016. 11:59 ] @
Pozdrav,

Imam navedeni laptop i sljedeći problem na njemu. Naime, prilikom instalacije windowsa imam problem sa hdd-om (Toshiba MK5076GSX). Prilikom instalacije win7. windows učita hdd i instalacija ide bez problema. Problem kod njega je sto ne mogu instalirat drivere od grafike, usb portova (samo jedan usb port radi od ukupno 4) itd jos nekih drivera, sa hp.ove oficijelne stranice. Drivere sam pokusao instalirati i sa Driver Pack Solutions ali kad završi cijelu instalaciju drivera traži da se sistem restartuje gdje prilikom paljenja blicne samo plavi displej i sistem traži obnovu. Iz tog razloga sam presao na instalaciju win8 koji je radio na ovom hardveru i prije nego se desio problem.

Kod win8 je problem učitavanja samog hdd.a prilikom instalacije. Ako neko zna koji driver ide za ovaj moj laptop neka mi pomogne. Pokusavao sam razne drivere ali sve je bezuspješno.

U prilogu slika dešavanja.

Lijep pozdrav za sve.
[ Binary Mind @ 02.01.2017. 21:41 ] @
To su drajveri koji se na navedenim operativnim sistemima instaliraju bez ikakvih problema, pogotovu ako su skinuti sa vendorovog sajta. Liči na ozbiljan problem sa laptopom, i da se smeši servis istog...
[ ademare @ 02.01.2017. 22:15 ] @
Fabricki se laptop isporucivao sa WIN 7 64 , pa ti je to i preporuka za instaliranje .

Link HP stranice sa drajverima :

http://support.hp.com/us-en/dr...#Z7_3054ICK0K8UDA0AQC11TA930O2

Od ovih 4 USB sto ti radi samo 1 . jel to 2.0 ili neki od 3.0 ?

Poslednja stvar koja bi izazvala probleme kao kod tebe je HD , mozda on ima neke probleme, ali se oni ne manifestuju na ovaj nacin .

Posto je u pitanju Mobilni APU na AMD -ovom sajtu mozes da pronadjes najnovije drajvere za Procesor, u njemu je grafika , i za cipset , takodje su mnoge funkcije klasicnih cipsetova integrisane u procesor , pa to obicno ide zajedno intalacija .

Inace jesi li pokusao da radis sa predpostavljam default na WIN 7 drajverom za standardnu VGA ? Ako je HD u pitanju sistem bi i tada pucao .

Ako ne uspes da insaliras drajvere na nov Windows 7 ni sa HP ni sa AMD sajta , onda je spisak mogucih krivaca veliki : ploca , procesor , memorija , van spiska bi bio HD jer da je on neispravan greske bi se javile tokom instalacije Windowsa , a ne samo na kraju kada treba drajvere instalirati.
[ Binary Mind @ 02.01.2017. 22:48 ] @
Najverovatniji krivac je matična ploča. Ponavljam, ovi drajveri bi trebalo da se instaliraju bez većih problema i na Win7 i na Win8/8.1, pogotovu ako su skinuti sa HP-ovog sajta.